2018-02-09 13:43:37• hírek • Bede Emőke

A fiatalokban rejlő lehetőségekről értekeztek az Iparosotthonban

Harmadik alkalommal gyűltek össze a megye sikeres vállalkozói, a megyei és a városi előljárók, valamint a helyi fiatalság tehetséges képviselői, hogy hatékony és konstruktív párbeszédet folytassanak.

A találkozót Kádár Gyula, a Német-Román Gazdasági Egyesület elnöke nyitotta meg. A vendégek szívélyes üdvözlete után Kádár kifejezte abbéli örömét, hogy az általa képviselt egyesület és a helyi, illetve a megyei tanács között sikerült egy valóban gyömölcsöző együttmökődést kialakítani. Mint elmondta, a Német-Román Gazdasági Egyesület és a szatmári üzleti szféra mindig támogató partnerekre talál a két intézményben. Ennek apropóján át is adta a szót Nagy Szabolcs megyemenedzsernek.
 

Nagy Szabolcs osztotta Kádár Gyula véleményét az eredményes kapcsolatot illetően, valamint arról is biztosította a jelenlevőket, hogy ez 2018-ban sem fog változni. A megyemenedzser ezen felül az idei tervekről is beszámolt: továbbra sem állnak le a fejlesztések, annak ellenére, hogy a megye szűkösebb büdzsével gazdálkodik idén. A megyei tanács célja idén sem lesz más, mint hogy egy élhetőbb megyét alakítsanak ki a lakók számára, ahol mindenki igazán otthon érezheti magát.
 

Nagy Szabolcstól Kereskényi Gábor polgármester vette át a szót, aki a Szatmárnémetiben megvalósult fejlesztésekről számolt be a jelenlevőknek. Mint elmondta, 2018-ban is arra törekszik majd az önkormányzat, hogy tartsa a tavaly tapasztalható fejlődés ütemét.
 

A Német-Román Gazdasági Egyesület és a Kisiparosok Kamarájának tevékenységéről Kádár Gyula és Márkos Tibor tartottak részletes beszámolót, majd szót kapott Mark Adrian Török, a SamStudia Egyesület alapítója is, aki arról beszélt, milyen fontos szerepe van a fiatalságnak Szatmárnémeti és a helyi üzleti szféra életében. Mint kifejtette, közösen kell tenni azért, hogy Szatmár egy élhető város legyen, ahova a fiatalok szívesen térnek vissza. Ebben a folyamatban pedig jelentős szerepe van a helyi üzleti szférának, mely képes állandó megélhetési és fejlődési lehetőséget nyújtani a számukra. A gazdasági fórumot egy kötetlen beszélgetés zárta, mely során a jelenlevők új ismerettségekre tehettek szert.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: