2008-11-15 15:36:55• hírek • Parajdi Andrea

A fiatalokat hoznák közelebb egymáshoz

Lassan két éve tagja Szatmárnémeti a Közepes Európai Városok Egyesületének, amely a franciaországi Massy település kezdeményezése révén jött létre. Szombaton városunkban tartották meg az egyesület éves közgyűlését.

A Közepes Európai Városok Egyesületének jelenleg kilenc európai város a tagja: a franciaországi Massy és Bayonne, a finnországi Kajaani, az olaszországi Ascoli Piceno, a portugál Faro, a spanyol L'hospitalet, a görög Hydra, a magyarországi Nyíregyháza, valamint Szatmárnémeti. A jövőben tovább bővül ez a hálózat, ugyanis egy Oroszországi település is jelezte társulási szándékát.

A hétvégén megtartott találkozóra városunkba érkeztek Massy, Bayonne, Kajaani, Ascoli Piceno és Nyíregyháza képviselői. A városok elöljárói főként a közösen megszerezhető európai uniós támogatásokról egyeztettek, de szóba került a válságban lévő világgazdasági helyzet is.

Ilyés Gyula polgármester elmondta, elsősorban a városok fiataljait szeretnék közelebb hozni egymáshoz, azáltal, hogy minél több közös ifjúsági programot szerveznek. Korábban már többször rendeztek ifjúsági tábort a finnországi Kajaaniban, amelyen két alkalommal szatmárnémetiek is részt vettek.

A Közepes Európai Városok Egyesületének közgyűlését évente más-más városban hívják össze.

Közepes Európai Városok Egyesületének éves közgyűlése

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: