2009-10-14 16:43:03• hírek • MTI

A fiatalok nem élhetnek internet nélkül

Nagy a világháló hatalma: a 16 és 24 év közötti fiatalok 75 százaléka gondolja úgy, hogy nem tud élni internet nélkül - derült ki egy Nagy-Britanniában elvégzett felmérésből.

A YouthNet internetes jószolgálati szervezet jelentéséből kiderült: ötből négy fiatal keres tanácsokat és útmutatást az interneten - olvasható a BBC brit közszolgálati adó internetes oldalán. A válaszadók egyharmada úgy vélte, nincs szükség arra, hogy személyes beszélgessen valakivel gondjairól, mivel mindent el lehet érni a világhálón.
A brit parlament elé szerdán kerülő jelentés arról is beszámol, hogy a fiatalok 76 százaléka szerint az internet biztonságos tér, legalábbis addig, míg a felhasználók tudják, mit csinálnak.

"Talán a középkorúak a leginkább veszélyeztetettek" - utalt egy másik korosztályra Graham Jones, az Open University pszichológusa. "A gyerekek, tinédzserek és a húszas éveik első felében járók a technológiával együtt nőttek fel és jól értik azt. Az úgynevezett +ezüst szörfösöknek+ viszont idő kell, hogy elsajátítsák és megértsék. Nem az a legnagyobb baj, hogy a gyerekek kiszolgáltatottak, hanem hogy a szülők nem tudják, mit csinálnak" - fejtette ki a szakember.

Az internet biztonságos használatát szorgalmazó Nominet Trust támogatásával készült felmérés a 16 és 24 év közöttiek körében vizsgálta azt, hogy világháló mennyiben befolyásolja a fiatalok jólétét. A tanulmány szerzője, a Lacasteri Egyetem egyik professzora "digitális szülötteknek" nevezte ennek a korosztálynak a tagjait, mivel ez a generáció számítógépekben és mobiltechnológiákban gazdag környezetben nőtt fel. "A fiatalok számára az internet világuk alkotórésze, nem pedig a fizikai valóságtól elkülönülve létezik" - fogalmazott Michael Hulme.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: