2016-11-29 10:15:49• hírek • Választási hirdetés

A fiatalok nem a politikusok ellenségei

A jó politikus viszont támogatja a fiatalt, motiválja, mert tudja, hogy együtt erősebbek tudnak lenni.

„Szomorú vagyok akkor, amikor nem látom az általam ismert fiatalokban azt a motivációt, amely minket előre mozdított az ifjúsági szervezetben. Fiatalok voltunk, lendületesek és magabiztosak. Éppen ezért tudtuk megtenni azt, hogy a jelenlegi polgármester köré szerveződve úgymond átvettük a hatalmat az idősebbektől. Persze ez nem zajlott ennyire egyszerűen, de nem is volt lehetetlen" - mesélt Magyar Lóránd, az RMDSZ még ma is fiatal politikusnak számító képviselőjelöltje, aki azt is elmondta, hogy szeretné, ha a fiatalok között lenne néhány olyan erős, vezető egyéniség, akiket ellenfeleknek tudna elképzelni.

Ellenfél, nem ellenség

„Mindenki tudja, hogy szükség van ellenfélképre, ellenkező esetben a politikus is elkényelmesedik. Mind tudjuk, hogy hova vezet, ha nincsen egy egészséges veszélyérzet a politikus életében. Beéri azzal, ami addig is bevált, nem törekszik már arra, hogy újítson, hogy önmagánál - hát még másoknál - jobb legyen. Ha bekerül a gépezetbe egy tehetséges fiatal, aki látja a politikában is karrier lehetőséget, akkor azonnal megváltozik a helyzet. A rossz politikus rögtön ellenséget lát a fiatalban és minden erejével azon van, hogy megtörje annak lelkületét. A jó politikus viszont támogatja a fiatalt, motiválja, mert tudja, hogy együtt erősebbek tudnak lenni. Míg az elsőt a félelem mozgatja, hiszen fél attól, hogy elveszti a „székét", addig a másikat egészen más. Ő tudja, hogy fiatalok nélkül nincsen jövőkép" - magyarázta a jó és a rossz politikus közötti egyik különbséget Magyar Lóránd, aki maga is ifjúsági szervezetből nőtte ki magát politikussá. Ám elmondja azt is, hogy nem elegendő önmagában az, hogy valaki fiatal, lendületes és tudja, hogy valamit másképp szeretne csinálni. Az RMDSZ képviselőjelöltje szerint a szakmaiság is fontos, mert ha valaki pusztán politikus, aki tűrhetően elboldogul a közigazgatási rendszerekben, attól még nehezen fog közel kerülni az emberekhez. Márpedig a politikusnak az emberek nyelvén kell tudni megszólalni.

Szakmaiság

„Nekem nagyon könnyű dolgom lenne, ha valóban gyakorló állatorvos lennék, mert vidéken ezt a szakmát még mindig tisztelik, érthető okokból. De én a szakmámat a vidékfejlesztésben találtam meg. Érződik, amikor erről beszélek, hogy ezen a területen otthonosan mozgok, s ha nem is tudok fejből adatokkal dobálózni, akármikor segítséget tudok nyújtani a mezőgazdasággal foglalkozó gazdáknak vagy azoknak, akik vidéken szeretnének olyan családi vállalkozást nyitni, amely nem a mezőgazdasággal foglalkozna" - foglalta össze a szakmaiság fontosságát a képviselőjelölt, majd hozzátette, hogy mindegy milyen szakmája van a fiatalnak, ha lehetőséget lát a politikában, akkor meg fogja találni a helyét az általa szeretett szakmával is. Ahogy a képviselőjelölt mondta: vidékfejlesztéssel kicsit könnyebb a helyzete, mintha atomfizikus lenne.

„Sok fiatal azt gondolja, hogy hazai pályán nem lehet szakmai sikereket elérni. Nos, tény, hogy ad egy bizonyos könnyebbséget, ha valakinek van politikai háttere, de éppen az én esetem bizonyítja azt, hogy az elismerés nem csak erről a vonalról érkezik. Engem a közelmúltban előléptetésre javasolt a saját felettesem, aki ugye román nemzetiségű, de elismerte, hogy a munkám hasznos és fontos és elég jól teljesítek ahhoz, hogy a hivatali ranglétrán előrébb kerüljek. Erre én azóta is büszke vagyok." - magyarázta Magyar Lóránd, majd elmondta, hogy sohasem az egyetem adja a megfelelő tapasztalatot, hanem a gyakorlat. A saját példájából kiindulva pedig azt tudja javasolni minden fiatalnak, hogy olyan munkát válasszon, amelyet szeret, s mellette vállaljon közösségi feladatokat, mert a családdal együtt ez a hármas alkot egy fiatalosan dinamikus, de mégis felelősségteljes életet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: