2008-11-11 16:52:31• hírek • Szatmar.ro

A fiatalok éve volt

A Forma1 2008-as szezonja a fiatal pilóták előretörésének az éve volt. Várjuk a folytatást.

A száguldó cirkusz alig egy hete véget érő szezonja több szempontból is kivételesre sikeredett: kivételesen drámai és kivételesen fiatalos.

Ami a drámát illeti, 1117 kör 5481 kilométerének megtétele után az utolsó kanyar döntött a világbajnoki cím sorsáról, Massa pedig a célba érkezés után 38,907 másodpercig Kimi Raikkönen örökösének érezhette magát (vagy inkább Ayrton Sennáé?)

Hamilton 1999 után örvendeztette meg a McLArent egy újabb egyéni bajnoki címmel, miközben a Ferrari 16. konstruktőri elsősége szinte észrevétlenül íródott be a történelemkönyvekbe. Alonsa remek hajrájában behozta csapatát a negyedik helyre, ő pedig jelezte, jövőre neki is beleszólása a nagyok dolgába. Kubica megszerezte a BMW történetének első futamgyőzelmét és a bajok-svájci istálló megszerezte a harmadik helyet, amibe Heidfeldnek is komoly szerepe volt.

Sebastian Vettel szereplése külön fejezetet érdemelne: a Toro Rosso fiatal pilótája Monzában minden idők legfiatalabb pole-tulajdonosává és futamgyőztesévé lépett elő. Az Olasz Nagydíjon a Vette-Kovalainen-Kubica alkotta trió minden idők legfiatalabb dobogójává vált.

Ami a csalódásokat illeti, a Williams, a Honda és a Red Bull nem lehet büszke idei teljesítményére. Főleg ez utóbbi számára lehet igazán kínos, hogy a Vettel által vezetett fiókcsapata is több pontot szerzett. A Force Indiának viszont, egyedüliként a mezőnyben, még pontot sem sikerült szereznie.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: