2020-06-21 14:15:01• hírek • Agerpres/Bede Emőke

A fertőzöttek és a gyógyultak száma is nőtt Szatmár megyében

A legutóbbi tájékoztatás óta 315 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 24.045-re nőtt a fertőzöttek száma – közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A fertőzöttek közül 16.911 személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból, 195 beteget azonban még mindig intenzív osztályon ápolnak. Változatlanul Suceava megyében és Bukarestben van a legtöbb igazolt koronavírusos eset, 3901, illetve 2708 - derül ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi tájékoztatásából. Az esetek megyék szerinti eloszlása a következő következő interaktív térképen követhető.


 

A legfrissebb Szatmár megyei adatok

Szatmár megyében vasárnapra 55-re nőtt a gyógyultnak nyilvánított betegek száma. Ha ehhez hozzávesszük az elhunytak számát is (8), akkor könnyedén kiszámolható, hogy megyénkben jelenleg 10 aktív esetet tartanak számon. A presasm.ro információi szerint az elmúlt 24 órában azonosított 3 fertőzött között két egészségügyi alkalmazott, pontosabban szólva egy asszisztens és egy ápoló is van. Az idézett forrás szerint a Nagykárolyi Városi Kórházban kezelik őket.


A szatmári Covid-19 laboratóriumban ez idáig 6737 koronavírustesztet végeztek el, melyhez 6000 személy biológiai mintáit használták fel – tudtuk meg a prefektusi hivataltól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: