2012-10-31 10:24:53• hírek • Póti Orsolya

Kirándulás a Fernezelyi-gyűjtőtóhoz

November 4-én kirándulásra kerül sor a szatmári természetjárók szervezésében. A kikapcsolódni vágyók ezúttal a Fernezelyi-gyűjtőtóhoz látogathatnak.

Felsőfernezely település környékén rengeteg szép, figyelemre méltó hely található. Ilyen a Kecskekő, a Rozsály, a Bódi-tó, mely egy hatalmas vízgyűjtő medence. Gyönyörű vízesések láthatók a Szturi-völgyben, valamint kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít a Fernezelyi-gyűjtőtó és környéke.

Ez utóbbihoz szerveznek kirándulást november 4-én, vasárnap a szatmári természetjárók. A tó az azonos nevű patakon kialakított mesterséges vízgyűjtő, mely Nagybányától 23 km-re található. 1964-ben jött létre, amikor megépült a Ferneze-patakon az 52 méter magas gát, amely elzárta a patak vizét, kialakítva a tavat.

A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye, kiépített strandja nincs, de fürdésre kiválóan alkalmas. A csodás kilátás szépsége mellett a szabadidős tevékenységek lehetőségeinek sokasága, a friss levegő és elbűvölő növényvilág is egyaránt csalogató a turistának.

Indulás Szatmárnémetiből vasárnap reggel vonattal 7.50 órakor. Találkozás az állomáson 7.30-kor. Nagybányától Felsőbányáig a menetrend szerinti busszal utazik a csapat, és onnan egy kb. 4 kilométeres gyalogtúra vár a kirándulókra. Szatmárnémetibe érkezés 17.45 órakor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: