2010-02-17 13:36:36• hírek • Gozner Gertrud

A férfiak nehezebben találnak állást

A megyében regisztrált 10800 munkanélküli több mint fele, 6735 személy férfi, a nőnemű állástalanok száma pedig 4141 fő.

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adatai szerint hétezer lakos kap munkanélküli segélyt, amely az országos bruttó minimálbér ötven vagy hetven százalékának felel meg. A legtöbb foglalkozásnélküli személy elemi-, általános- vagy inasiskolai végzettséggel rendelkezik. Az ebben a kategóriában nyilvántartott 4503 főből 1500-an a harminc és harminckilenc éves korosztályba tartoznak.

A középiskolát és posztlíceumot végzettek közül 2037 személy a 40 és 49 év közöttiek körül kerülnek ki, míg 412 személy a 25 év alattiakat képviseli. Körülbelül 3800 munkanélküli semmiféle segélyt nem kap az államtól.

Ezen a héten a foglalkozásnélküliek aránya a megyében elérte a 7,1 százalékot. A hivatal a tavaszi hónapok közeledtével kevesebb állásnélküli férfit jósol, mivel a mezőgazdasági és az építkezési munkák kezdetével meg fog nőni a szezonálisan alkalmazott személyek száma. A nőknek elhelyezkedési lehetőségeit növeli, hogy a könnyűipar többnyire női munkaerőt foglalkoztat, és a felvételek folyamatosan zajlanak.

A héten 369 szabad állást hirdetett meg a hivatal, a megyeközpontban 212, Nagykárolyban 18, Avasfelsőfaluban szintén 18, Tasnádon húsz munkavállalót keresnek.



A varrodák folyamatosan alkalmaznak női munkaerőt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: