2009-11-08 15:38:41• hírek • Gozner Gertrud

A férfiak komolyan gondolják

2009-ben megnőtt az öngyilkossági esetek száma - derül ki a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság statisztikai adataiból.

Míg a tavalyi év első tíz hónapjában 55 esetet jegyeztek fel, addig ez a szám idén ugyanebben a periódusban elérte a 65-öt, vagyis tíz személlyel többen kíséreltek meg véget vetni a megyében az életüknek. Tavaly május és június hónap folyamán történt a legtöbb öngyilkossági kísérlet, addig idén júliusban és augusztusban szánták rá magukat legtöbben erre az elkeseredett tettre.

A szakértők szerint a munkanélküliség növekedése, a pénzügyi gondok és a jövőkép hiánya kergeti az embereket az öngyilkosságba. A mindennapi gondok miatt jelentősen megnőtt a depresszióra és egyéb pszichikai betegségekre hajlamos betegek száma. A veszélyeztett korosztály már nemcsak a fiataloké, akik szerelmi bánatból követnek el öngyilkosságot, és sem az időseké, akit a kétségbeesés sodor erre a tettre, hanem a középkorúaké is: a 30 és 50 év közöttiek is egyre gyakrabban látják kilátástalannak a helyzetüket.

Ami a nemek arányát illeti, a nők sokkal gyakrabban követnek el öngyilkossági kísérletet, az összes ilyen típusú tett 67 százalékát. Viszont a férfiak körében magasabb a sikeres öngyilkosok száma, mégpedig 75 százalék, miközben a nők csupán 25 százaléka gondolja komolyan, hogy véget vet az életének.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: