2010-03-23 11:57:08• hírek • Szatmar.ro

A férfiak boldogsághormonja

Pszichológiai meghatározások szerint, a boldogság egy pozitív élmény, önkéntelen érzelem, amely mindössze néhány másodpercig tart.

Ezt az érzelmet bármi kiválthatja. Egy euforikus felszabadult állapot, amit partnerünkkel átélünk, vagy éppen egy pohár bor jóleső érzése is boldogságunk pillanatnyi forrása lehet. A boldogság leegyszerűsítve egy kémiai folyamat, ami idegeink és hormonjaink között zajló interakció eredménye. A felszabadult hangulat kialakulásáért a dopamin valamint a szerotonin nevű hormon felelős. A szerotonin közrejátszik abban, hogy milyen a lelki állapotunk, mennyire vagyunk kiegyensúlyozottak, táplálkozási szokásainkat és szexuális magatartásunkat is befolyásolja.

Minél több szerotonint termel egy férfi szervezete, annál euforikusabb és boldogabb. Azok a férfiak, akiknek szervezete kevesebb boldogsághormont termel, hajlamosabbak a depresszióra és alvászavarokkal is küszködhetnek.

Orvosi kutatások bizonyítják, hogy azok a férfiak, akik öngyilkosságot követtek el, alacsonyabb szerotoninszinttel rendelkeztek. Sőt újabban a férfi bulimia, más táplálkozási zavarok valamint a szerotonin közötti összefüggést is kutatják. Annak ellenére, hogy a férfiak többsége a csokoládéfogyasztást nem részesíti előnyben, okosabban tennék, ha időnként ebből az édességből is falatoznának, mivel a csokoládé emeli a vér szerotoninszintjét, ez pedig kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá teheti őket.

Tudományos kísérletekre alapozva bátran kijelenthetjük, hogy a férfiak hosszabb életéért, testi és lelki jólétéért, szexuális magatartásáért, vitalitásáért és boldogságáért a szerotonin felelős.


Minél több szerotonint termel egy férfi szervezete, annál euforikusabb és boldogabb

Minél több szerotonint termel egy férfi szervezete, annál euforikusabb és boldogabb


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: