2010-11-25 21:30:20• hírek • Szatmár.ro

A fenyő szerepe a lakásban

Az ünnepek közeledtével jól tesszük, ha idejében gondolunk arra milyen fenyőfát szeretnénk vásárolni, hol fogjuk a lakásban felállítani és milyen díszekkel szeretnénk azt felöltöztetni.

Tény az, hogy fenyőfát leginkább Karácsony előtti héten szokás megvásárolni, ha ezt azonban hetekkel előtte tesszük nagyobb az esély arra, hogy levelei idő előtt lehullanak. A fenyő örökzöld mivolta miatt, szinte mindenki azonnal az örök életre és a halhatatlanságra asszociál. Kevesen tudják, hogy a barátsággal is összefüggésbe hozható. Ebből kiindulva egyes bennszülött népcsoportok fenyőágakat használnak otthonuk negatív energiától való megszabadulásra, az egészség megőrzésére és a baráti kapcsolatok fenntartására.

A Feng Shuiban is nagy jelentőséget tulajdonítanak a fenyőfának. A keleti kultúrában a szoros barátsággal hozzák összefüggésbe. A barátságok megerősítésére nem kell feltétlenül egy fenyőfát otthonunkba helyezni, elég ha kisebb fenyőágakat használunk. Szám szerint hármat, amit ajánlott a bejárati ajtó közelében elhelyezni. Ez állítsuk három napra vízbe, mivel a Feng Shui szerint ez hosszú barátságokat és egészséges, hosszú életet biztosít otthonunk családtagjainak. A barátság megerősítésére keressünk egy olyan fenyőágat, amin három elágazás van, tudniillik ez a szerencse három mivoltát: az emberit, az égit és a földit jelképezi.

A kínaiak a fenyő elhelyezésére legalkalmasabb helynek a bejárati ajtó közélet, tehát az előszobát tartják. Abban az esetben, ha a fenyőt vagy a fenyőágakat a nappali északnyugati részére helyezzük, ez a ház lakóinak, különösen pedig a családfőnek egészségét és hosszú életét biztosít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: