2008-01-24 13:24:11• hírek • Anna Szelényi

A világ legfurcsább rekordjai

wcEgyes emberek annyira szeretnének a történelem lapjaira íródni, hogy furcsa dolgokhoz folyamodnak.
Egyes emberek annyira szeretnének a történelem lapjaira íródni, hogy furcsa dolgokhoz folyamodnak. A nemes célok egyike, melyre törekednek, nem más, mint a „Rekordok Könyvébe” való bekerülés.

Íme, a szerintünk legfurcsább és legviccesebb rekordok ranglistája:

- A világ legdrágább vécéje

2001- ben Lam Sai- Wing egy Hong-Kong-i ékszerész arra gondolt, hogy felépít egy színarany vécét. A darabot 3.5 millió dollárra értékelték. Ha belegondolunk eléggé paradox befektetés, ha azt vesszük, hogy képes volt a vécébe dobni a pénzét

- A leghosszabb autós utazás

Az emberek nagy része nehézségekbe ütközik, ha autóval történő hosszú utazást kell megtenniük (szerpentinek, álmosság, kényelmetlenség, stb.). Ez viszont nem mondható el Emil és Liliana Schmid, svájci házaspárról. Ők 1984-ben indultak útnak egy földkörüli utazásra. 18 éven keresztül ugyanazt az autót használták, egy Toyota Land Cruisert. 131 országot látogattak meg és több mint 316.000 km-t mentek az autóval. Az utazást eredetileg egy évre tervezték.

- A fejen tartott legnagyobb súly


Vannak emberek, akiket lenyűgöznek a furcsa dolgok. Furcsa dolognak nevezhető az a szokás is, amelynek folytán bizonyos emberek különböző tárgyakat próbálnak egyensúlyozni fejükön. John Evans, az extrémitásokig elment ezzel a próbálkozással, és oda jutott, hogy 101 téglát tartott meg a fején, amelyeknek súlya összesen 181.41 kg- ot nyomott. 10 másodpercig bírta, de ez elegendő volt ahhoz, hogy bekerüljön a Rekordok Könyvébe. A londoni férfinak vannak még ilyen rekordjai, mivel egyedül neki sikerült megtartatni egy autót a feje tetején.

- A leggyorsabb ketchup-ivó


Az ízléseket nem vitatjuk, tehát mindenki szabadon kiválaszthatja, hogy mit akar enni, vagy éppenséggel inni. A kaliforniai Dustin Philips a leggyorsabb ketchup-ivó ember. Neki sikerült csupán 33 másodperc alatt meginnia egy üveg ketchupot.

- A leghangosabb böfögés


Ez a tevékenység minden bizonnyal túllépi a jóízlés határait, ám beilleszkedik a Rekordok Könyvébe. Egy Paul Hunn nevezetű brit férfi képes olyat böfögni, hogy a hang eléri az 118.1 decibelt.  Azaz, olyan erősségű hang, amit egy repülő bocsájt ki a leszállás alkalmával.

- A legnagyobb Csirketánc

1996, szeptember elsején, az amerikai Canfield Country Fair helységében, 72.000 ember kezdett el hirtelen táncolni egy táncot, amely során a csirkéket utánozták. Itt, ez a tánc tradicionálisnak számít a lakodalmak és ünnepek idején.

- A leghosszabb csók


A végére hagytuk a legédesebb rekordot. Te mit gondolsz, mennyi időt szánsz naponta kedvesed megcsókolására? Egy órát? Esetleg kettőt? Egy párnak sikerült 30 órán és 45 percen keresztül „összeragasztva” tartani szájukat. A rekordot 1999-ben Tel Aviv-ban érte el a fiatal pár.

Szelényi Anna
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: