2010-02-22 16:00:58• hírek • Parajdi Andrea

A „fenomenális” férfiaknak köszönhetjük

Elismerő oklevelet kapott Szatmárnémeti a Guinness Rekordok Könyvétől.

Szatmárnémeti is része volt annak a gyalogmaratonnak, amelynek megszervezését a Gillette Fusion Phenom inspirálta, és amely ennek okán a „Gillette Phenomenal Menetként" írta be magát a Guinness Rekordok Könyvébe.

A „fenomenális férfiak" gyalogmaratonjára 2009. szeptember 21 és október 5 között került sor, amely 14 napos folyamatos gyaloglást jelentett. A menetet Razvan Lucescu, a román labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya indította el Bukarestben, majd számos neves sportember vette át a stafétát és járult hozzá ahhoz, hogy a román férfiak beírhassák magukat a világ legnagyobb rekordgyűjteményébe. Október 5-én, a Herastrau Parkba Ionut Lupescu, a román labdarúgó szövetség igazgatója vezette be a gyaloglókat.

A menet részvevői 336 óra alatt Románia 24 megyéjén át, megállás nélkül mintegy 3091 kilométert (1.923 mérföldet) tettek meg. Ezzel a világ leghosszabb egyhuzamban legyalogolt rekordját sikerült felállítaniuk a román sportembereknek.

Útjuk során Szatmárnémetin is keresztül mentek, így mi is belekerültünk a rekordgyűjteménybe. A Guinness Rekordok Könyve a napokban egy elismerő oklevéllel köszönte meg városunknak, hogy hozzájárult az esemény gond nélküli lebonyolításához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: