2011-02-28 15:27:43• hírek • MTI/Reuters

A félszemű az idei Oscar nagy vesztese

A Coen testvérek westernje, A félszemű lett az idei Oscar-gála legnagyobb vesztese: tíz jelölése ellenére egyetlen szobrot sem kapott az Amerikai Filmakadémiától a vasárnap esti díjkiosztó ceremónián.

Utoljára 2003-ban A New York bandái című film szerepelt ilyen rosszul, amelynek alkotói szintén üres kézzel távoztak ugyancsak tíz jelölés ellenére.

Ethan és Joel Coen western-felújítását Jeff Bridgesszel a főszerepben nagy sikerrel játszották a mozikban, de a hollywoodi díjszezonban háttérbe szorult. A film operatőre, Roger Deakins jelölései ellenére már kilencedszer nem jutott hozzá a nagy becsben álló trófeához. Ezúttal az Eredetet fényképező Wally Pfister ütötte ki a nyeregből.

A vesztesek listáján szerepel még a hat Oscarra jelölt 127 óra, valamint a négy-négy díjra esélyes The Kids Are All Right és a Winter's Bone.

A The Kids Are All Right című családi vígjátékban leszbikus szülőt alakító Annette Bening már negyedszer izgult a borítékbontáskor; idén Natalie Portman, a Fekete hattyú sztárja tetszett jobban a filmakadémia szavazóinak.A Christopher Nolan rendezésében készült Eredet című sci-fi nyolc jelöléséből négyet tudott szoborra váltani, ám ezek közül egy sem a főbb kategóriákban jutott a filmnek, a technikai mezőnyben aratta le a babérokat.

A közösségi háló című Facebook-dráma Golden Globe-díjakkal megkoronázott diadalmenetének A király beszéde című brit történelmi dráma vetett véget vasárnap este. Tom Hooper filmje csaknem minden fontos díjat megkapott: a legjobb film, rendezés, férfi színészi alakítás és eredeti forgatókönyv Oscarja is a dadogással küzdő VI. György királyról szóló produkciónak jutott. David Fincher aktuális történetét viszont a legjobb adaptált forgatókönyv elismerésén túl csupán a vágásért és a filmzenéért jutalmazta az Amerikai Filmakadémia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: