2014-07-02 14:12:28• hírek • Kocsis Zoltán

A felsőfokú végzettséggel rendelkező munkanélküliek között több a nő!

Az elmúlt év júniusához képest 0,18%-kal csökkent a munkanélküliek aránya Szatmár megyében, derül ki a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség (AJOFM) legújabb jelentéséből. A számokat böngészve arra a meglepő következtetésre juthatunk, hogy amíg az összértéket figyelembe véve több a férfi munkanélküli, addig a felsőfokú végzettséggel rendelkezők között több nő maradt munkahely nélkül.

Az AJOFM statisztikái szerint 2014 június 30-án a munkanélküliek aránya Szatmár megyében 3,9%, ami 0,18%-kal kevesebb, mint a tavalyi esztendő hasonló periódusában. Szám szerint ez azt jelenti, hogy a megyében jelenleg 6160 regisztrált munkanélküli él - közülük 2587 a nő.

Az iskolázottsági szinteket tekintve nem meglepő módon az elemi, általános és szakoktatásban részesültek között a legtöbb a munkanélküli: 5437 személy. Ez a munkanélküliek 88,2%-át jelenti - közülük 2132 a nő. A középiskolát végzettek közül 526 személy - 324 nő - keres munkát.

Szatmár megyében jelenleg 200 felsőfokú végzettséggel rendelkező személy számít munkanélkülinek. Érdekes módon több mint felük - 131 - nő. Ez azt sugallhatja, hogy a nők továbbra is nehezebben jutnak hozzá magasabb beosztásokhoz, de azt is jelentheti, hogy többen rendelkeznek felsőfokú végzettséggel.

Szatmár megyében jelenleg 1129 fő részesül munkanélküliségi segélyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: