2011-04-29 10:11:33• hírek • Szatmar.ro

A felső léc élre repítette a Temesvárt

Április hónapban immár a hetedik (!) fordulót rendezték a román labdarúgó élvonalban, a 29. etapra értelemszerűen hét közben került sor. A játéknap hozománya, hogy ismét a Temesvár állt a tabella élére, köszönhetően medgyesi győzelmének valamint egy galaci lécnek.

Utóbbi hat meccséből csak egyet nyert meg a Temesvár, míg a Kolozsvári Universitatea hat utolsó mérkőzésén nem szenvedett vereséget: ilyen körülmény találkozott egymással a két gárda kolozsvári pályaválasztás mellett - Medgyesen. A két csapat kiegyenlített küzdelmet vívott egymással (talán a „hazaiak" némi fölényt harcoltak ki), sőt, a kapufák számában is egységre jutottak (Sepsi illetve Niculescu révén), ám a legfontosabb mutatóban mégis volt egy csekélyke eltérés: amíg a Temesvár Alexa és Ignjatijevics révén kétszer talált be, addig erre a Kolozsvár csak Niculescu révén tudott válaszolni.

Győzelmükkel a bánságiak a tabella élére is álltak, és ami fontosabb, ott is maradtak, köszönhetően a ... Medgyesnek és a felső lécnek. Az addigi listavezető Galac a szász város csapatát fogadta, a vendégek pedig negyed óra elteltével a bajnokság legegzotikusabb játékosa révén vezetést szereztek. A nyolcszoros jordán válogatott Taer Bawabról van szó, aki ifiként megfordult a Real Madrid és a Barcelona akadémiáján is. A Duna-parti csapat egy óra elteltével Antal büntetője révén egalizált, de Eric villámgyorsan visszaszerezte a vezetést a vendégeknek. Ez az állapot öt percig tartott, mert Pena ismét kiegyenlített. Sőt, az „acélosok" meg is nyerhették volna a találkozót, ám a rendkívül fordulatos mérkőzésnek drámai végjátékot biztosított, hogy Viglianti a 94. percben felső kapufára rúgott egy tizenegyest.

Kihasználta a Galac botlását egy másik moldvai csapat, a Vaslui is: hiába szerzett több craiovai játékos gólt, mégis a sárga-zöldek örülhettek a mérkőzés végén. Stoica negyed óra elteltével egy öngóllal szerzett vezetést a Vasluinak, amit Subotic még a szünet előtt kiegyenlített. A fölényben játszó moldvaiaknak a hajráig kellett várniuk a megváltó találatra, amit Wesley egy szabadrúgásból szerzett meg.


A tavasszal remeklő Vaslui két pontra van az első helytől
A tavasszal remeklő Vaslui két pontra van az első helytől fotó: vasluifc.ro


Hat pontra megközelítette a listavezetőt a Dinamo is, amely Ganea, Bakaj és Torje góljaival 3-0 arányban kiütötte a Besztercét. Nem volt ilyen szerencséje az ősi rivális Steauának, amely örülhetett, hogy egy ponttal távozott Szörényvárból, ahol Stromajer szerzett vezetést a Panduriinak, a katonacsapat pedig Tanase révén egyenlített. A három nagy bukaresti csapat közül a legrosszabbul a Rapid járt, amely egy hónapon belül a harmadik szinte biztos kieső csapat ellen sem tudott nyerni. Sőt, a Branesti és a Craiova elleni döntetlen után ezúttal kikapott a Sportultól, ami Marius Sumudica vezetőedző állásába került. Helyét az „állandó tűzoltó" Marian Rada veszi át a szezon végéig.

Olyan bravúrt produkált a címvédő Kolozsvári CFR, amilyenre november közepe óta nem volt példa: két mérkőzést nyert zsinórban. A Vaslui után ezúttal az Urziceni maradt alul azon a találkozón, amelyen az elmúlt három szezon bajnokai csaptak össze. A vezetést Peralta öngóljával 2009 legjobbjai szerezték meg, ám 2008 és 2010 bajnokai Nicoara és Kone révén gyorsan fordítottak, győzelmüket pedig Batin biztosította be a szünet után.


A Temesvár mellett első bajnoki címére hajt a Galac és a Vaslui is
A Temesvár mellett első bajnoki címére hajt a Galac és a Vaslui is fotó: universitateacluj.ro


A bajnoki tabella élére ezzel az 56 pontos Temesvár állt, amely egy ponttal előzi meg a Galacot és kettővel a Vasluit. A Dinamo hat ponttal van lemaradva a listavezető mögött és ismét kezdhet álmodozni az aranyéremről, míg a Steaua (47) aggódhat Európa-ligás helyéért, mivel a Rapid (46), a Medgyes (44), sőt még a CFR (41) is megcsípheti az európai vonat utolsó szerelvényét.

A 29. forduló eredményei:
Rapid - Sportul 0-1
gól: Balan (21.)

Marosvásárhely - Astra 1-0
gól: Vasilache (6.)

Urziceni - Kolozsvári CFR 1-3
gólok: Peralta (15., öngól) illetve Nicoara (26.), Kone (35.), Batin (58.)

Brassó - Branesti 1-0
gól: Hadnagy (56.)

Vaslui - Craiova 2-1
gólok: Stoica (14., öngól), Wesley (82.) illetve Subotic (41.)

Kolozsvári Universitatea - Temesvár 1-2
gólok: Niculescu (57.) illetve Alexa (21.), Ignatijevics (44.)

Dinamo - Beszterce 3-0
gólok: Ganea (20), Bakaj (47.), Torje (74.)

Galac - Medgyes 2-2
gólok: Antal (61., 11-es), Pena (79.) illetve Bavab (17.), Eric (74.)

Pandurii - Steaua 1-1
gólok: Stromajer (42.) illetve Tanase (66.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: