2015-06-21 10:46:24• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

A felnőtté válás útján – Ifjúsági csendesnap

Lassan hagyománnyá válik, hogy az iskolai tanév végén, a nagy vakáció elején ifjúsági csendesnapot tartanak a Szatmári Református Egyházmegyében. Az ilyen alkalmakon az Istennel való kapcsolatukat erősítik az ifjak, mert nekik is szükségük van rá.

Szombat délután 13 órakor Ilonczai Zsombor ifjúsági előadó köszöntötte a mintegy félszáz regisztrálót a Láncos templom melletti Kálvin János Gyülekezeti Házban. A Szatmárpálfalváról, Batizról, Szigetlankáról, Erdődről, Ombodról, Avasújvárosról, Sándorhomokról, Szárazberekről, Németiből, Sárközújlakról érkező és a házigazda láncosi ifjak közös énekléssel hangolódtak Nagy Tibor érszenkirályi és királydaróci lelkipásztor előadására. A személyes hangvételű, érdekes és interaktív beszédében a lelkipásztor elmondta: az ifjak példaképeket választanak maguknak, de nem mindig a legjobbat. Sokszor éppen saját magukkat szemben olyan elvárásaik vannak, amelyek elégedetlenséghez vezetnek.

Ezzel szemben Isten egészen másképpen gondolkodik az emberről, igy a fiatalról is: aki Isten képmása és Jézus életét áldozta érte. Ilyen értékes! Ezt kell egy felnőtt fiatalnak is megértenie, megéreznie. A felnőtté válás nemcsak biológiai, hanem értelmi és érzelmi fejlődés következménye, éppen ezért vannak veszélyben azok az ifjak, akikben még nem alakult ki a felelősségérzet - hangsúlyozta az előadó.  A témát kiscsoportos beszélgetésekben tárgyalták tovább, majd egy játékkal mozgatták meg magukat, s a szeretetvendégség után készülhettek az ifjúsági istentiszteletre.

Korda Zoltán házigazda lelkipásztor a nap mottója alapján hirdette az Úr szavát: "Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat." (1Kor 13,11) A felnőtté válás az Istennel való kapcsolat megerősödését jelenti. A mennyei Atya szeretete akkor is velünk van, amikor a szülőktől egy kicsit távolabb kerül az ifjú.

Ifjúsági csendesnapot tartottak a Láncos-templom gyülekezeti termében

Kárpátaljáról, Beregszászról és környékéről érkezett az ifjúsági istentiszteletre a Frigy Band. A Főiskolások Református Ifjúsági Gyülekezete hetente találkozik Beregszászban, és ennek a találkozásnak egyik eredménye az a csapat, amely vezette az ifjakat a dicsőítésben. Ha szól szavad, tenger hasad, népek kelnek rajta át - énekelték az igehirdetés előtt. Kell, hogy végre érezd, mennyire szeret az Isten - üzenték, többek között, a prédikáció után.

Ezzel az alkalommal hangolódtak a fiatalok az egyházmegyei ifjúsági táborra, amely július 26. és augusztus 1. között lesz Nagytarnán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: