2011-09-07 15:46:52• hírek • Szatmar.ro

A felnőtt országos bajnokságra készülnek a junior bajnokok

Gyakorlatilag csikócsapattal készül a jövő héten esedékes párbajtőr felnőtt országos bajnokságra a Szatmárnémeti Sportklub, legalábbis ami a lányokat illeti. Közben máris zajlik a tőrözők országos megmérettetése, ahol az első napon az egykori szatmáriak brillíroztak.

Nagyváradon a párbajtőrözők versenyét a lányok kezdik, akik szeptember 13.-án egyéniben, 14-15.-én pedig csapatban lépnek pástra. A megmérettetés előtt a Sportklub lányai igazán jó hangulatban készülhetnek, mivel a hétvégi U20-as bajnokságon remekeltek. Amellett, hogy csapatban nem találtak legyőzőre, ketten is bejutottak az egyéni döntőbe, ahol Amalia Tataran 15-14 arányban múlta fölül Veres Grétát, miközben Pop Sandra a tavalyi döntős Danoiut, Oros Bianca pedig az előzőleg éremesélyesnek tartott Tudort búcsúztatta.

„Az utóbbi években nem volt arra példa, hogy a lányoknál szatmári házidöntő legyen, még régebben fordult elő, hogy Deac Simona és Major Klaudia vívta a finálét egy korosztályban", lelkendezett Csiszár Ferenc mester.

És hogy miért is neveztük ezt a társaságot csikócsapatnak? Azért, mert Tataran, Veres és Stepper Evelin még csak 17 évesek, Oana Dragusin 16, Oros Bianca és Pop pedig még csak 15 esztendősek.

Ami a fiúkat illeti, a Sportklubot Pop Adrian, Árkosi Bertalan, Szilágyi Adrian, Nagy Lehel és Cristian Aniculaesei képviseli Nagyváradon,  a csapatot pedig Pop, Árkosi, Szilágyi és Fekete Attila alkotja. Utóbbi párbajtőröző - aki a magyar válogatottal világbajnoki címet is szerzett - legutóbb tavaly vívott a egykori klubja színeiben, akkor a szatmári csapat országos bajnok lett.

A sportklubos aranyos lányok Csiszár Ferenc és Nagy Lehel edzőkkel

Eközben Bukarestben már javában zajlik a tőrözők országos bajnoksága, ahol egyelőre az egykori sportklubosok remekelnek, hisz a kolozsvári színekben induló Tűzhányi Gerard és a temesváriként induló Iulian Teasca egyaránt bronzérmet szerzett - két steauás, Virgil Saliscan és Radu Daraban mögött.

A szatmáriak közül a legjobban Muresán István szerepelt, aki a kilencedik helyen zárt. „A nyolc közé jutásért 15-14-re kapott ki, de a bíró elvette tőle az utolsó két érvényes tust, így megfosztotta a továbblépéstől", mondta Lengyel Éva edző.

A többiek közül Ardelean Alexandru a 12., Moisuc Teofil a 14., Dascălu Bogdan a 15., Trenea Caius a 16., File Szabolcs a 18., Târgovăţu Alexandru a 31., Flucuş Sebastian pedig a 36. helyen zárt.

A mostani bajnokság mellesleg Pop számára már egy főpróba is lesz az október 7-én az olaszországi Cataniában kezdődő világbajnokság előtt, melyen ő már biztosan indul. Számára a szakszövetség fizeti a részvételi költségeket, de Szilágyi és Árkosi részvétele is lehetséges, ha a szatmári klub anyagilag biztosítani tudja az indulásukat. Az ősz folyamán Tataran és Veres is pástra lép majd nemzetközi versenyeken, méghozzá a junior Világkupa sorozatában Kijevben, Pozsonyban, Laupheimban és Burgosban. Ezen kiszállásokat a  szakszövetség fizeti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: