2016-11-02 13:06:28• hírek • Kocsis Zoltán

A felével is beérték, vége a sztrájknak, maradt a status quo

Hétfőn még csak ideiglenes jelleggel nyitottak ki a postahivatalok Szatmár megyében, azóta viszont már a kétnapos sztrájk és munkabeszüntetés után országszerte visszatért minden a régi kerékvágásba. Ugyan csak a felét érték el annak, amit követeltek, de legalább marad a status quo. De ki járt jól az egésszel?

A Román Posta biztosan nem, hisz a 80 lejes fizetésemelés mellett a munkabeszüntetés milliós károkat okozott az intézménynek, több cég már szerződésbontással fenyegetőzött.

Első ránézésre a sztrájkolók sem jártak jól, hisz kevesebbet kaptak, mint amennyit követeltek. Sőt, még annál is, amennyit a vállalat korábban ígért. A szakszervezet ugyanis 200 lejes béremelést követelt, mindenkinek egyformán. Annak is, aki havi 1269 lejt visz haza és annak is, aki 2202 lejt. A Román Posta a tárgyalások elején utóbbiaknak 60, előbbieknek 140, majd 200 lejt ígért. Differenciáltan. Amit a szakszervezet diszkriminálónak tartott.

Miközben Romániában mindenki a közszférában dolgozók fizetései közötti hatalmas különbségekről és az ezek közötti csökkentés szükségességéről beszél, a postai alkalmazottak szakszervezete elérte, hogy tagjainak egy része továbbra is szinte kétszer annyit keressen, mint a másik része...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: