2017-02-01 11:31:16• hírek • Szatmár.ro

A fele se mese - elkészült az akció programja

A Szatmár megyei RMDSZ Nőszervezete "A fele se mese" címmel szervez a magyar középiskolás lányok számára a HPV vírussal és a méhnyakrákkal kapcsolatos figyelemfelkeltő előadássorozatot. Megyénkben nyolc középiskolában tart előadást dr. Major Klaudia, szülész-nőgyógyász.

A szervezet már több tevékenységet is tartott a méhnyakrák vagy mellrák világnapja alkalmából. Immár hagyomány, hogy néhány éve nők millióit sújtó betegségekre próbálják felhívni a szatmári hölgyek figyelmét. Így volt ez tavaly februárban, amikor dr. Esze Tamás főorvos előadására több mint 300 hölgy volt kíváncsi, vagy amikor október 1-jén több százan vonultak fel a megyeközpontban és adományaikkal hozzájárultak az onkológiai osztály EKG-jának és három digitális perfúzió adagolójának beszerzéséhez.

Az idén, a fiatal 15-18 éves lányokat célozták meg. Azért őket, mert talán ők azok akik a legkevesebbet tudnak a méhnyakrákról, pedig ez a betegség már fiatal korban is előfordulhat. Azért is, mert így nagyjából ezer lányhoz jutnak el az információk, ők pedig odahaza édesanyjuknak, nagymamájuknak is el fogják mondani az iskolában hallottakat. Harmadsorban pedig azért, mert oly kevés lehetőség nyílik az iskolákban hasonló felvilágosító órákra.

Az akció programja:

Február 13, hétfő - 9 és 11 órától - Kölcsey Ferenc Főgimnázium
Február 14, kedd - 12 órától - Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum
Február 15, szerda - 12 órától - Református Gimnázium
Február 16, csütörtök - 9 órától - Tasnádi Líceum
Február 16, csütörtök - 11 órától - Nagykárolyi Elméleti Líceum
Február 16, csütörtök - 13 órától - Kalazanci Teológiai Líceum
Február 21, kedd - 10 órától - Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum
Február 21, kedd - 12 órától - Emil Palade Élelmiszeripari Líceum
Február 27, hétfő - 11 órától - Tanítóképző

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: