2011-05-06 15:36:02• hírek • Szatmár.ro

A feketemunkát szigorúan büntetik

Az illegális foglalkoztatás visszaszorítása tekinthető a munkaügyi ellenőrzések kiemelt feladatának az idei évben is.

A Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM) jelentése szerint, április hónap folyamán átfogó ellenőrzést tartottak, melyek során 205 akciót szerveztek. Szinte kétszer annyi bírságot szabtak meg az ellenőrzések során, 389 szabálytalanság esetében összesen 114 ezer lej értékben.

Ebből 118 büntetést a munkaviszonyt igazoló iratok hiánya miatt szabtak ki , 271-et pedig a munkabiztonsági és egészségügyi előírások be nem tartásáért.

A munkaügyi ellenőrzéseknél, a korábbi gyakorlattal megegyezően, az építőiparra összpontosított a munkaügyi hatóság. Ebben az ágazatban ugyanis különösen gyakran fordul elő a dolgozók feketén történő foglalkoztatása és a munkavállalók garanciális jogainak súlyos megsértése - ami egyébként az utóbbi hónapokban sem változott sokat.
 Cristian Sasu főbiztos és Ioan Flore biztos, a Munkaügyi Felügyelet vezetői portálunkhoz eljuttatott közleményükben kiemelték, hogy a feketén végzett munka visszaszorításának érdekében az elkövetkező hetekben és hónapokban is komoly ellenőrzési akciókat fognak tartani Szatmár megyében a munkaügyi, a belügyi és a pénzügyminisztérium, valamint a rendőrség embereivel közösen.

Ioan Sasu igazgató ezért azt ajánlja a munkáltatóknak, hogy kössék meg a munkaszerződéseket valamennyi alkalmazottal, mert akit illegális foglalkoztatáson kapnak, arra több tízezer lejes pénzbírság, vagy akár börtön is várhat.


Az építkezéseken a leggyakoribb a feketemunka
Az építkezéseken a leggyakoribb a feketemunka


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: