2012-01-11 11:06:06• hírek • Póti Orsolya

A fekete leves, avagy a kévéfőzés története

Igazi kávéházi hangulattal várnak minden kedves érdeklődőt január 13. és március 16. között a szatmárnémeti Vécsey-házban, ugyanis itt nyitja meg kapuit  "A fekete leves" című kávétörténeti kiállítás.

Az MKVM valamint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum közös vándorkiállítása Marosvásárhely után Szatmárnémetibe érkezett.  A tárlat január 13-án, pénteken 13 órától várja az érdeklődőket a Vécsey-házban.

Megfőzzük, megisszuk. Ennyi? De hogy jutott el a kávécserje bogyója a főzőedényig? És az miféle? Miben készül a „török kávé", milyen lombikokkal kísérleteztek a francia vegyészek, mi történik pontosan a kotyogó vagy a karos presszógép belsejében, hogyan dolgozott egy kávéfőzőgép-készítő és -javító kisiparos a pesti „maszek világban", és hol tartunk ma? Ki volt az a székelyudvarhelyi születésű ezermester, akit az 1940-es, 50-es években Budapest egyik leghíresebb kávégép-készítőjeként tiszteltek?

Ha mindezekre - és még sok más érdekességre - kíváncsi vagy, több száz kisebb-nagyobb kávéfőzővel, kávéillattal, kóstolókkal, barista-bemutatókkal vár a kiállítás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: