2013-11-06 17:43:10• hírek • Szatmár.ro

A fehér fagyöngy gyógyereje

Téli időszakban valóságos csodaszer a fehér fagyöngy. Az október elejétől december közepéig gyűjtött leveleit és vékonyabb szárakat szárítás céljából apróra vágjuk.

A legnagyobb hatása a nyárfán élősködő fagyöngynek van, de a lucfenyőn, erdei fenyőn és a gyümölcsfákon is jó gyógyhatású fagyöngy tenyészik. Mivel a fagyöngy az egész mirigyrendszert igen kedvezően befolyásolja, kiváló anyagcsere-szabályozó szer. Ugyanakkor annyira jó hatással van a hasnyálmirigyre, hogy a cukorbetegségnél a folyamatos teakúra megszünteti a kiváltó okot. A fagyöngy egészen kiváló gyógyszer érelmeszesedés ellen.

A fagyöngytea vérzéscsillapítóként is felhasználható. Ugyanakkor a legkiválóbb szívgyógyszer és keringés javító, mivel olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek az emberi szervezet egészének működését összehangolja. Hatására a magas vérnyomás csökken, az alacsony pedig emelkedik. Ezáltal a túlságosan igénybe vett szív megnyugszik, és a szívműködés javul.

Újabban, mint rákmegelőző és rákellenes szert is alkalmazzák orvosilag a fagyöngyöt. A gyógynövények egyaránt alkalmasak a szervezet megtisztítására és a betegségek megelőzésére. Ezért bátran forduljunk a gyógynövényekhez segítségért.

Forrás: Maria Treben: Egészség isten patikájából

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: