2008-10-09 18:02:28• hírek • Parajdi Andrea

Őszi alkotások láthatók

Megnyílt a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének őszi kiállítása a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ előcsarnokában.

Alighogy megnyílt a Polgármesteri Hivatalban a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesület tagjainak nyáron készült alkotásaikból egy kiállítás, a művészek máris újabb tárlatot mutatnak be a szatmári közönségnek. Az őszi kiállítás megnyitóját csütörtökön 17 órától tartották, ahol szép számmal jelentek meg fiatal diákok.

 

Pop Felician, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója elmondta, közelebb szeretnék hozni a fiatalokat a művészethez, hiszen aki ebben megtalálja önmagát, mindig képes lesz megújulni és megőrizni fiatalságát. Ezt a tényt bizonyítja az Alkotóház művészeinek mostani gyűjteménye is, akik az őszben, mint legszomorúbb évszakban is meglátják a vidámságot, úgy ábrázolva azt, hogy mondanivalójuk saját lelkivilágukat is feltárja.

A 45 alkotásból álló tárlatot Ardelean Alexandru Adrian, Balog Ştefan, Baráth Csaba Attila, Dan George, Foriş Iosif, Gergely Csaba, Hiripi Zsuzsanna, Kilyén István,Kóter Vasile, Ciobotaru Tamara, Moldovan Cristina, Kovács Emil Lajos, Lakatos Miklós, Propszt Erzsébet, Székely Tünde, Talpos Erzsébet, Tillinger Stefan és Ţenţ Aurel festőművészek munkáiból válogatták össze.

Az őszi tárlatot október 9 és november 6 között lehet megtekinteni.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: