2009-03-17 15:56:39• hírek • Szatmár.ro

A fajok védelmében

Március 16. és 21. között felmérik megyénkben a fokozottan védett ragadozó állományt.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmár Megyei Erdészeti Igazgatóság és a Szatmár Megyei Sporthorgászok és Vadászok Egyesülete március 16. és 21. között megszervezi megyénkben a védett ragadozó állomány  -  a barnamedve, a farkas, a vadmacska és a hiúz - felmérését.

 

A tavalyi évben is végeztek hasonló számbavételt. A 2008-as akció során 7 barnamedvét, 27 farkast, 1 hiúzt és 196 vadmacskát számoltak össze. Ezek a vadállatok általában hegyvidéken és erdős dombvidéken élnek. Fokozottan védett fajok, melyeket törvény véd. Vadászatuk kizárólag minisztériumi engedéllyel lehetséges.

Ezeknek a vadállatoknak a megszámlálása több szempontból fontos. Segítségével tetten érhető az adott faj állományának csökkenése, növekedése. Az eredmények alapján fognak majd javaslatot tenni az idei év ragadozó állományának esetleges ritkítására.

A védetté nyílvánított természetvédelmi területeken az adott terület gondozásával megbízott intézmény, egyesület is részt vesz majd - olvasható a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A védett ragadozók vadászata minisztériumi engedéllyel lehetséges

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: