2015-01-18 16:00:44• hírek • MTI

A dzsihadista testvérpár másik tagját is eltemették

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni iszlamista terrortámadást végrehajtó testvérpár fiatalabb tagját, Chérif Kouachit is eltemették egy névtelen sírba - közölte vasárnap a francia főváros Gennevilliers nevű elővárosának polgármestere. A férfi ezen a településen lakott.

Testvéréhez, Said Kouachihoz hasonlóan, akit szombatra virradó éjjel hantoltak el Reimsben, a fiatalabb Kouachi sírja is névtelen. Az önkormányzat szeretné elkerülni, hogy a sír zarándokhellyé váljon.

"A temetésre 23 óra 45 perckor került sor. A felesége nem kívánt jelen lenni a temetésen. Senki nem volt" - közölte az önkormányzat. Patrice Leclerc polgármester elmondta, hogy nem volt más törvényes választása, mint engedélyezni Chérif Kouachi temetést, de kikötötte, hogy a sírnak névtelennek kell maradnia. Ahhoz viszont nem járult hozzá, hogy testvére mellé temessék, ezért az ő elhantolására előző nap, Reimsben került sor, ahol feleségével élt. Az ő sírja is névtelen, és az sem ismeretes, hogy pontosan melyik temetőben található.

A harmadik dzsihadista, Amedy Coulibaly családja még nem döntött a férfi temetéséről. Coulibaly a Charlie Hebdo elleni támadás másnapján lelőtt egy rendőrt, majd egy kóserboltban ejtett és ölt meg túszokat. A férfi Párizs déli elővárosában, Grigyben lakott, de az önkormányzattól egyelőre a család nem kért engedélyt az elhantolásra. Elképzelhető, hogy a férfit Maliban temetik el, ahonnan a családja származik.

A három terrorista múlt heti akcióinak 17 halálos áldozata volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: