2013-09-14 12:04:03• hírek • Szatmár.ro

A dzsessz hullámai töltötték be az új főteret

Péntek este a Jazz waves trió és Brigitte koncertezett a Gödörben.

Dzsesszrajongókkal telt meg a szatmárnémeti új központ rendezvénytere: a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ szervezésében ugyanis kiállítással összekötött koncertet tartottak itt.

Robert Costea fotókiállítása is a dzsesszről szólt. A fotós évek óta fényképezi a zenei stílus kiemelkedő alakjait, nem csak a helyi fellépéseken, hanem sokszor nagy utazásokat is tesz, hogy meghallgasson és lencsevégre kapjon egy-egy kitűnő zenészt. Az elmúlt évek során készített fotóiból volt látható néhány a Dzsessz a lencsén keresztül nevet viselő szabadtéri tárlaton.

Valamivel 20 óra után aztán elkezdődött a szatmárnémeti Jazz Waves Trio & Brigitte koncertje, amely igen kellemes meglepetést okozott azoknak, akik nem hallották még a formációt. A zenekart jól ismert, tapasztalt szatmári zenészek alkotják. A Henter Ambrus énekes-gitárosból, Fisár Csaba ütőhangszeresből és Botos Norbert billentyűsből álló trió az elmúlt évben alakult, hozzájuk csatlakozott Tamutan Brigitta, akire egy karaoke-versenyen figyeltek fel a fiúk.

A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ egy hete folk és reggae-ska koncerttel lepte meg a szatmáriakat, most a dzsessz-rajongóknak kedveztek, hamarosan pedig rock-koncertet fognak szervezni - ennek pontos dátuma még nincs kitűzve.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: