2006-12-27 10:02:38• hírek • Tamás Jakab

Idegesség, ingerültség

 Sokunk életében előfordulnak nehéz periódusok, melyeket át kell vészelnünk.

Életünk során mindannyian nyugalomra, harmóniára törekszünk. Előfordulnak azonban olyan időszakok, amikor semmi sem sikerül és ettől ingerültté, idegessé válunk. Ahhoz, hogy ezt az ingerültséget kezelni tudjuk, meg kell ismernünk, meg kell értenünk a kialakulása okát.

 Az általunk érzett idegességet nem tudjuk teljes mértékben magunkba fojtani, előbb-utóbb a körülöttünk lévőket is átjárja az általunk kisugárzott feszültség. Ha idegesek vagyunk, sokszor előfordul, hogy nem kellőképpen válaszolunk a számunkra feltett kérdésre, otrombák és udvariatlanok vagyunk. Ingerülten tesszük a dolgunkat, ami másokat is ellenünk fordíthat.  

Általában akkor vagyunk ingerültek, ha valami nem úgy sikerül, vagy valaki nem azt teszi, mint amit mi szeretnénk. Ezekre fel kell készülni, különben az életünk legnagyobb részében boldogtalanok leszünk. A sikertelenség feszültséggé alakul át, amely egyre csak halmozódik. Nem létezik olyan ember a világon, akinek minden sikerül, minden úgy történik, ahogyan ő szeretné.

A probléma megoldására két lehetőség van. Az egyik, hogy úgy alakítjuk életünket, hogy ne történjen semmi, amit nem akarunk. Ez valljuk be, elég nehezen kivitelezhető. A második megoldás, hogy a rossz dolgokra nem kell feltétlenül idegesen gondolnunk. Próbáljuk meg más szemszögből nézni a dolgokat, vegyük észre benne a jót. Ha ez nem lehetséges, akkor tereljük el figyelmünket róla, számoljunk, gondoljunk valami számunkra megnyugtató dologra. A figyelemelterelés a keleti országokban már régóta bevett szokás, amelyet mindenki sikerrel alkalmazhat.

Csak vegyünk egy nagy levegőt, gondoljuk végig érdemes-e a fejünket törnünk, megéri-e idegesnek lenni és ezáltal szeretteinket elidegeníteni tőlünk, amikor valami rossz történik velünk?!  

 

 

TAMOGATOpanatek

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: