2018-09-06 09:29:37• hírek • Bede Emőke

A drón hangja buktatta le a csempészeket

Annak ellenére, hogy a cigarettacsempészek egyre modernebb technológiákkal dolgoznak, még nem sikerült megtalálniuk a leghatékonyabb módszert. Jól bizonyítja ezt a szerda hajnalban történt eset is.

Szerdán éjszaka, 2 óra magasságában a halmi határrendészek a körzetükbe tartozó területen őrjáratoztak, amikor egy olyan furcsa zúgásra lettek figyelmesek, mely arra engedett következtetni, drón repked a közelben. Az egyenruhások rövid időn belül felfedezték a zaj forrását, majd egészen addig követték a repülő szerkezetet, míg az le nem pottyantotta csomagját Dabolc területén. Ám nem ez volt ez első doboz, mely elérte célállomását, ugyanis a kukoricásban további három fekete fóliába burkolt kartondobozt találtak.
 

A halmi határrendészek összegyűjtötték a kartondobozokat, majd leltárba vették azok tartalmát. Összesen kétezer csomag cigarettát sikerült már átröptetni Dabolc területére, ezt a mennyiséget kb. 23 400 lejért tudtak volna értékesíteni. Ezzel egyidőben az ukrán kollégákat is tájékoztatták az esetről.


A hatóságok ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást csempészet bűntettének elkövetése miatt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: