2018-04-26 11:09:17• hírek • MTI

A döntő első felvonását játsszák Londonban?

Csütörtökön rendezik az első mérkőzéseket a második számú európai futballsorozat, az Európa Liga elődöntőjében: az Arsenal az Atlético Madridot, az Olympique Marseille pedig a Salzburgot fogadja.

A londoni csapat játékosainak feltett szándékuk, hogy trófeával búcsúztassák az idény végén közel 22 év után távozó vezetőedzőt, Arsene Wengert.  "Az EL lehetőséget kínál nekünk arra, hogy adjunk neki valamit és a szurkolóinknak. Szeretnénk neki ajándékozni ezt a kupát, mielőtt elmegy" - fogalmazott Granit Xhaka, az Ágyúsok svájci válogatott játékosa.


Szerinte az Atlético Madrid elleni elődöntőben 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak, de ők bíznak magukban, és hazai környezetben szeretnének előnyt szerezni.


Wenger pénteken jelentette be, hogy távozik a klubtól. Ha együttese megnyeri az EL-t, az lesz a 68 éves francia mester első nemzetközi trófeája.


A másik ágon az OM és a sorozat meglepetéscsapata, a korábban a Real Sociedadot, a Borussia Dortmundot és a Laziót is elbúcsúztató Salzburg csap össze egymással.
    

"Minden lehetséges, természetesen szeretnénk bejutni a döntőbe. Furcsa is lenne, ha nem a fináléról álmodoznánk" - mondta a csapat támadója, Hannes Wolf. 
    

Az osztrákok az EL korábbi szakaszában már találkoztak a Marseille-jel, ugyanis egy csoportban voltak, s a két meccsük közül az egyiket 1-0-ra megnyerték, majd idegenben - már tét nélkül - 0-0-ra végeztek.
    

A párharcok visszavágóit jövő csütörtökön rendezik.
    

Európa Liga, elődöntő, 1. mérkőzések, csütörtök:
Arsenal (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 22.05 Look TV, ProTV
Olympique Marseille (francia)-Salzburg (osztrák) 22.05 LookPlus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: