2013-09-13 20:16:07• hírek • Szatmar.ro

A döntetlennel is elégedett lenne Csík Tibor Resicabányán

Öt év után láthat ismét másodosztályú mérkőzést Resicabánya futballszerető közönsége, az ellenfél pedig az Olimpia lesz. A hazaiak egy idegenbeli vereség, a vendégek pedig egy hazai döntetlen után szeretnék megszerezni mindhárom pontot.

A piros-fekete mezük miatt egykor a „Bánát Milanja" becenevű FCM öt évvel ezelőtt a Ramnicu Valcea ellen játszotta utolsó hazai meccsét a másodosztályban. A klub azóta megszűnt, idén nyáron azonban éppen a Ramnicu Valceáról költözött Krassó-Szörény megye központjába a focicsapat, hogy helyet adjon a Ramnicu Valceába költöző Damila Maciucának - román futballrealitás, ember legyen a talpán, aki érti....

„Ennek a csapatnak a magva már régóta együtt van, csak közben a székhelyüket változtatták, Râmnicu Vâlcea előtt Nagyszebenen játszott az együttes egy része. A Metalult többségében rutinos játékosok alkotják, közülük vannak ketten-hárman, akik meghatározhatják egy mérkőzés kimenetelét", nyilatkozta következő ellenfeléről Csík Tibor, az Olimpia mestere. Az Resicabánya edzője az az Alexandru Pelici, aki korábban már az élvonalban ült például a Gyulafehérvár kispadján is.

A resicabányai alakulat az első fordulóban csak szoros meccsen maradt alul a feljutás egyik legnagyobb esélyesének tartott Marosvásárhely otthonában. „Számunkra minden mérkőzésen a győzelem a cél, hogy a csapat a maximumot nyújtsa. A szombati meccsen a döntetlen is elfogadható lenne, hiszen minden pontnak megvan a jelentősége", tűzte ki csapata elé a minimális célt Csík.

A mester elmondta, vélhetően ugyanannak a kezdő tizenegynek szavaz ismét bizalmat, amely az első fordulóban a szörényvári Craiova FC Universitate ellen 1-1-et ért el hazai pályán. Akkor a  Şuta - Muntean, Bălău, Ene, Iuhas, Gavrilescu, Villand, Svarczkopf, Zsiga, Bujor, Lemac  összeállításban kezdett az Olimpia.

Liga, 2. forduló, II. csoport:

Resicabánya-Olimpia
Rm. Vâlcea-Bihar FC
Mioveni-Slatina
Beszterce-Motru
Craiovai FC U-Craiovai CS U
UTA-Marosvásárhely.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: