2008-06-04 14:37:10• hírek • Szatmar.ro

A dohányzásról való leszokást szorgalmazzák

 A Közegészségügyi Igazgatóság és a Vöröskereszt tüdőszűrő és vérnyomásmérő akciót szervezett.

A Közegészségügyi Igazgatóság Egészségvédelemmel és Egészségügyi Neveléssel Foglalkozó osztálya a Vöröskereszttel közösen szerdán ingyenes tüdőszűrést és vérnyomásmérést tartott.

A Pannónia Szálló előtti korzón a Dohányzásmentes Világnap alkalmából már szombaton is felállítottak ilyen egészségügyi sátrakat, a szerdai akció ennek folytatásaként lett megszervezve.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai kétféle fújópróbát végeztek, amellyel a tüdő egészségi állapotát tesztelték. Aki kipróbálta megtudhatta, hogy milyen mértékben van jelen a szénmonoxid koncentráció a tüdejéből kilehelt levegőben, ezáltal meghatározhatóvá vált, hogy körülbelül mennyit dohányzott az illető az elmúlt napokban. A másik fújópróba a tüdő fújási erősségét és képességét mérte, amellyel megvizsgálták, hogy a teszten résztvevő személy tüdejének életkora egyenlő arányos-e biológiai életkorával. A Vöröskereszt ezzel párhuzamosan vérnyomásmérést tartott.

A szombati méréseken 112 személy vett részt, szerdán hasonló érdeklődés kísérte az akciót. A kampányszerű dohányzásról való leszokásra sarkalló mérések szeptemberig tartanak, ez idő alatt főként a fiatalokat próbálják megcélozni, hiszen a fiatal tüdő könnyebben sérül.

P.A. 

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: