2008-01-29 13:18:48• hírek • István Löchli

A dohányipari termékeket ellenőrizték a fogyasztóvédők

 Több szabálytalanságra bukkantak a fogyasztóvédők egy nemrégiben tartott ellenőrzőakció során.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai nemrégiben nagyszabású ellenőrzőakciót tartottak a megyében.

Amint azt Lucian Rus igazgató a kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, az ellenőrzés alkalmával a vendéglátóipari egységeket vizsgálták meg és nagy hangsúlyt fektettek a dohányipari termékek ellenőrzésére. Rus elmondta, a közeljövőben jobban odafigyelnek majd a vidéki települések éttermeinek, vendéglátóipari egységeinek a vizsgálatára, ugyanis nemcsak Szatmárnémetiben, hanem az egész megyében vannak visszaélések. A vizsgálat alkalmával 20 vendéglátóipari egységet ellenőriztek, melyek esetében számtalan hibára bukkantak: több dohányipari terméken nem volt zárjegy, nem megfelelőképpen volt feltüntetve a dobozokon milyen hatásai vannak a dohányzásnak, a legtöbb helyen pedig nem biztosítottak az ide vonatkozó jogszabályoknak megfelelő helyiséget a nemdohányzók számára, illetve több esetben 18 éven aluliakat is kiszolgáltak dohányáruval. Jó hír viszont, hogy idén nem találtak egy olyan kereskedelmi egységet sem, ahol szálra árusítottak volna cigarettát.
A dohányipari termékek ellenőrzésén túl másra is kiterjedt a fogyasztóvédők figyelme az ellenőrzések során. Az egyik étteremben a fogyasztóvédelem munkatársai a hűtőben már 2006-ban lejárt sört találtak, emellett az étteremben még számtalan hiányosságot fedeztek fel, ezért nagyobb bírságot szabtak ki.
Az ellenőrzés alkalmával, 462 doboz cigarettát vontak ki a forgalomból 2231,7 lej értékben, és összességében 55.000 lej értékben szabtak ki bírságot.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: