2020-02-25 11:37:14• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

A diákok külföldre való utazásainak elhalasztását kéri a tanügyminisztérium a koronavírus miatt

Illusztráció
Illusztráció

A tanügyminisztérium hétfőn felszólította a tanfelügyelőségeket, hogy a tanintézetek függesszenek fel, vagy töröljenek minden külföldi utazással járó iskolai tevékenységet.

A szaktárca azért döntött így, mert jelentősen megnőtt a légúti fertőzések és influenzás megbetegedések száma az oktatási intézményekben, ugyanakkor, a számos külföldi országban jelenlévő koronavírus veszélyeire is figyelmeztet az egészségügyi tárca és a külügyminisztérium. A témával kapcsolatosan hétfő este videókonferenciát is szerveztek, közösen a tanfelügyelőségek képviselőivel.

A tanügyminisztérium által kibocsájtott közlemény szerint a tanfelügyelőségeknek kötelességük tájékoztatni a közegészségügyi igazgatóságokat minden olyan iskoláscsoportról, amely jelenleg külföldön tartózkodik. Ugyanakkor minden külföldről visszaérkező személy köteles orvosi igazolást felmutatni az iskolába való visszatértekor – szögezi még le a tárca.

A minisztérium azt is javasolja, hogy az Iskola másként hétre tervezett tevékenységeket az iskolákban szervezzék meg a pedagógusok.
 

Kallós: Szatmár megyében nincs egyelőre ok az aggodalomra

Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, már hétfő este tájékoztatták a Szatmár megyei tanintézményeket a minisztérium felhívásáról, viszont innentől az iskolák feladata felügyelni a diákokat.

Kallós azt is elmondta, néhány évvel ezelőtt még a tanfelügyelőségeknek kellett jóváhagyniuk az oktatással kapcsolatos kirándulásokat, legyen szó belföldi, vagy külföldi utazásról, viszont ma már egyáltalán nincs beleszólásuk az iskolák által szervezett kirándulásokba.

„A minisztérium által javasolt intézkedéseket továbbítottuk az iskolaigazgatóknak, innentől kezdve mindenki teszi a dolgát. Én úgy gondolom, pánikra nincs ok: hozzánk még szerencsére nem ért el a járvány, viszont ha a gyerekek külföldre mennek, főként azokba a tartományokba, ahol problémák vannak, kérjük, hogy tartsák be a minisztérium utasításait, és maradjanak 14 napos karantén alatt” – fogalmazott a helyettes főtanfelügyelő.

Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: