2019-09-24 09:08:50• hírek • Bajnai Botond

A diákok biztonsága a mi felelősségünk!

Véget ért az a két hetes, 20 szatmári tanintézményt érintő prevenciós kampány, amelyet szeptember 9–20. között a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség, a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ, a Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség, az Embercsempészet Ellenes Országos Ügynökség nagyváradi regionális irodája és a Szatmár Megyei Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség indított a kiskorúak védelme érdekében.

A két hetes kampány során szám szerint 112 preventív akciót bonyolítottak el a hatóságok, az előadásokon és bemutatókon közel 4500 iskolás és óvodás vett részt.

 

A találkozók témái főként az iskolán belüli-, az odahaza-, az utcán-, az utakon-, illetve az online közegben leselkedő veszélyekre hívták fel a diákok figyelmét, és nem csak, hiszen a szakértők igyekeztek a szülőket is bevonni az akcióba. Szám szerint 235 szülő is részt vett a tájékoztató előadásokon.

 

Szó esett a iskolai zaklatásról, a családon belüli erőszakról, az elővigyázatos közlekedésről, a tiltott szerek jelentette veszélyekről, illetve az online felületeken történő zaklatásról, és a különböző tartalmak és információk veszélyeiről, illetve mindarról, miként jelezze a gyerek, ha ezekkel találkozik, kitől kérjen segítséget, melyek azok a helyzetek, amelyeket semmiképpen ne titkoljon el szülei, illetve pedagógusai előtt.

 

Az információs-preventív akciók az év hátralévő részében tovább folytatódnak, a hatóságok szakemberei ugyanakkor igyekszenek figyelmet fordítani ugyanakkor az iskolaelhagyás visszaszítására is.

 

„A fiatalok biztonsága, a mi felelősségünk, mindannyiunké: úgy a szülőké, mint a pedagógusoké, és a hatóságoké egyaránt” – áll Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közleményében.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: