2007-03-21 22:29:35• hírek • Szatmár.ro

A depresszió szívrohamhoz vezethet!

 A depresszió egy sor olyan folyamatot indít el a szervezetben, amely szívrohamhoz vezethet.
Úgy tűnik, a depresszió fokozza az atherosclerosist, vagyis a plakkok lerakódását az érfalakra, ami szívrohamhoz, agyvérzéshez és egyéb kardiovaszkuláris betegségekhez vezethet.
 
Az Általános Pszichiátriai Archívum című amerikai folyóiratban megjelent tanulmány szerint az ember pszichés állapota nemcsak az életminőségét, hanem a fizikai egészségét, azaz a szíve és az erei működését is befolyásolja.

A tanulmányt készítő kutatók egy 324 fős, 50 és 70 év közötti férfiakból és nőkből álló csoportnál figyelték a depresszió, a szorongás és az ingerültség hatását az atherosclerosis kialakulására vagy rosszabbodására. A három felfokozott pszichés állapot szintjét tesztekkel mérték fel, az atherosclerosist pedig képalkotó vizsgálattal határozták meg, amely a nyaki artériák falának vastagságát tette láthatóvá.

A kutatásban részt vevő szakértők megállapították, hogy míg a hároméves időtartam alatt a depresszió tünetei összefüggtek a plakklerakódás fokozódásával, a szorongáséi és az ingerültségéi - a jelek szerint - nem. Kifejtették, hogy további felmérésekkel meg lehetne határozni azokat a negatív érzelmi állapotokat, amelyek bizonyítottan károsítják az érrendszert.
 
stop.hu 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: