2014-06-19 12:23:44• hírek • mti

A csoportelsőség és a remény a tét

A csoportelsőségről dönthet a Kolumbia-Elefántcsontpart mérkőzés csütörtökön a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

Mindkét együttes sikerrel vette az első fordulót: Kolumbia Armero, Gutiérrez és Rodriguez góljával magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott Görögország ellen, míg Elefántcsontpart Bony és Gervinho találatával hátrányból fordítva verte 2-1-re Japánt.

"Ez a mérkőzés olyan lesz, mintha a csoport döntője lenne" - mondta az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya, Sabri Lamouchi. A 42 esztendős francia szakember szerint az a csapat, amelyik megnyeri a mérkőzést, gyakorlatilag továbbjut a csoportból. Az Elefántok első alkalommal léphetnének tovább az egyenes kieséses szakaszba: eddigi két világbajnoki szereplésük során, 2006-ban és 2010-ben ez nem sikerült nekik.

Lamouchi kitért csapata legnagyobb sztárjára, a japánok ellen csereként beálló Didier Drogbára is, akinek kezdőcsapatba jelölésén erősen gondolkodik. "Az emberek szeretik őt, de meg kell érteniük, hogy sérülésből tért vissza" - mondta Lamouci a 36 esztendős támadóról.

"Görögország ellen bizonyítottuk, hogy tudunk jól játszani, helyzeteket kialakítani, és be is lőjük azokat" - dicsérte együttesét a Kolumbiát irányító, 42 éves argentin José Pekerman, aki kifejtette, az első mérkőzésén minden játékosa úgy teljesített, ahogy elvárta, így csapata magabiztosan várja a folytatást.

A két válogatott világbajnokságon korábban nem találkozott. Elefántcsontpart az afrikai résztvevők közül egyedüliként szerzett három pontot a torna első fordulójába, Ghána, Algéria és Kamerun vereséggel, Nigéria pedig gól nélküli döntetlennel kezdett.

A csoport másik találkozóján Görögország és Japán számára a továbbjutási esély megőrzése a cél: a vesztes csapat nagy valószínűséggel búcsúzik a tornától.

A csoport csütörtöki programja:
Kolumbia - Elefántcsontpart 19.00
Japán - Görögország 01.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: