2014-03-25 13:33:49• hírek • Kocsis Zoltán

A csoport második legeredményesebb csatára ellen készül az Olimpia

Noha a Bihar FC négy ponttal és ugyanannyi hellyel az Olimpia mögött áll a román labdarúgó bajnokság második osztálya B csoportjának tabelláján, ennek ellenére a sárga-kékek nem számíthatnak könnyű meccsre szerda délután Nagyváradon. Sőt...

A Bihar FC az elmúlt hétvégén meglepetésre Mintas góljával 1-0 arányban nyerni tudott Marosvásárhelyen. A győzelem értékét mutatja, hogy a vásárhelyiek számára ez volt az első vereség az idei szezonban hazai pályán. Ezzel szemben az Olimpia szintén elveszítette hazai veretlenségét a legutóbbi fordulóban az FC Olt ellenében.

„Nehéz, sőt, nagyon nehéz meccs előtt állunk. Ne feledjük, a Bihar a hétvégén nyerni tudott Marosvásárhelyen. Mi nem szeretjük a vereség ízét, ezért győzni szeretnénk", mondta az elutazás előtt Csík Tibor vezetőedző. A korábbi kiváló védő nem kívánt nagyobb terhet rakni játékosai vállára, így nem tett említést arról, hogy az első hat hely valamelyikének megszerzése szempontjából is rendkívül fontos lenne egy nagyváradi győzelem.

Az ősszel az Olimpia hazai pályán Feier és Villand góljaival 2-0 arányban le tudta győzni a Bihart. A szatmári sárga-kékek amúgy is eredményesebbek hazai pályán, idegenben eddig négy vereség és 3 döntetlen mellett mindössze két győzelmet arattak. A Bihar FC ezzel szemben hazai pályán sem túl acélos, eddig három győzelmet arattak, négy döntetlent értek el és két vereséget szenvedtek saját szurkolóik előtt.

Ezzel együtt az Olimpiának figyelnie kell, mert a Bihar FC-ét erősíti a B csoport második legeredményesebb csatára, a korábban az Astra színeiben az első osztály levegőjébe is belekóstolt Lukács Rajmund. A 26 éves csatár eddig 6 gólt szerzett az idei szezonban, a soccerway.com oldal adatai szerint ráadásul ezek közül egyik sem volt büntető és öt esetben ez volt a meccs első gólja.

19. forduló:

Bihar FC - Olimpia 15.00
Beszterce - FCU Craiova
Mioveni - Resicabánya
Ramnicu Valcea - Marosvásárhely
FC Olt - CSU Craiova
Aradi UTA - Minerul Motru

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: