2008-04-21 20:22:52• hírek • Anna Szelényi

A csókról régen és ma!

Azt mondják egy nő képes felismerni jövendő partnerét egy csók nyomán. Még ha unalmas is volt a vele eltöltött este, mivel egész idő alatt próbáltál közös beszélgetési témákat felfedezni, ha a csókot tökéletesnek könyvelted el, akkor megérte várni.

Hogyan kezdődött az egész?

Maga a csók a szimatolásból ered, amely az állatok körében, nem kevés okokból igen elterjedt. A legenda szerint az első erotikus csók 3500 évvel ezelőtt esett meg Indiában.

Habár a csók minden nép esetében egyforma, jelentősége országtól függően változik. Ennek alapján a keresztény népek körében az arcra adott csókot a béke jeleként használták, miközben az oroszok bevezették azt az esküvői rítusokba. A látszat ellenére, a franciák voltak azok, akik megalkották az erotikus csók fogalmát, innen az elnevezése is: francia csók.

A világ csókjai

Eltérő szokások rajzolódnak ki a világ minden táján, így Kínában a csókra kizárólagosan szexuális praktikaként tekintették és csupán a hálószobában alkalmazták. Egyes muzulmán országokban betiltották a nyilvános helyen való csókolózást, Vietnámban pedig a szülőknek nem volt szabad a gyerekek előtt, vagy az otthonon kívül csókolózniuk. A belgák viszont három csókot adnak egymásnak, mivel úgy tartják, hogy a harmadik szerencsét hoz.

A csók hazánkban

Habár nem létezik egy törvény, amely megtiltaná a nyilvános helyen történő csókolózást, előítéletek igenis léteznek. És mivel az íratlan szabályokat azért alkották, hogy azokat megszegjék, a nyilvános helyeken történő gesztusra nem tekintenek rosszallóan, természetesen egy bizonyos határt figyelembe véve. Általában az emberek tolerálják a nyílt helyen történő csókokat, de a zárt helyen elcsattant csókokról (közlekedési eszközök), már másként vélekednek.

Ha mégis megkockáztatnád, biztosan akad majd egy nem éppenséggel fiatal személy, aki jobbik esetben rosszallóan megnéz, rosszabbik esetben pedig megkorhol. Végülis nekik is igazuk van, nem? Ha jól belegondolsz, senkit sem érdekel, hogy ti ketten mennyire szeretitek egymást…

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: