2008-02-09 21:23:13• hírek • Anna Szelényi

Csóklexikon: alapvető igazságok a csókról

Hány percet töltünk életünk során csókolózással? Melyik volt a filmipar első csókja és mennyi proteinre van szükség ehhez az intim gesztushoz? Mindezen kérdésekre és sok minden másra választ adnak a következő adatok:

- Három emberből kettő jobbra fordítja a fejét csókolózás közben, és úgy tűnik, hogy ezt a tendenciát még az anya hasában sajátítottuk el.

- A csók az egyik legjobb módja a fogak védelmének, mivel stimulálja a fogzománc képződését, ezen kívül pedig lassítja a baktériumok szaporodását. Ám, ugyanakkor a csók által számos baktériumcserére kerülhet sor, amelyek különböző fertőzéseket okozhatnak.

- A filmtörténet első csókja 1896.-ban esett meg, a „The Kiss” című film alkalmával. A Thomas Edison által forgatott film főszereplői May Irwon és John C. Rice. Greta Garbo- nak is sikerült egy premiert létrehoznia a mozi világában: az első francia csókot vízszintes pozícióban („Flesh and the Devil, 1926).

- Minden évben július 6- án sor kerül a Csók Napjának ünnepségére. Az ünnepség megfelelő alkalmat biztosít a csók történetének, valamint ennek szociológiai és esztétikai felvázolására.

- A csók betegsége, az ismert elnevezése az Epstein Barr vírus által okozott fertőző betegségnek. A betegség első tünetei a nagyfokú fáradtságban, lázban és torokfájásban kerülnek kifejezésre.

- Az ókori Róma hagyományában a csók elsődlegesen az alázat és a tisztelet szimbóluma volt. A tiszteletnek örvendő, hatalommal rendelkező embereket kézen csókolták, két fiatal közötti eljegyzést pedig a nyilvánosság előtt történő csók pecsételte meg.

- Egy francia csókhoz általában 60 mg vízre, 0, 7 mg proteinre és zsírra, valamint 0, 4 mg sóra van szükség. Ezen kívül a csók kürölbelül 38 arcizmot vesz igénybe.

- A Rekordok Könyve által feljegyzett leghosszabb csók 30 órát, 59 percet és 27 másodpercet tartott. A rekord megalkotói egy Louisiana-i pár, Almodovar és Rich Langley.

- A eltűnés veszélye alatt álló bonobo csimpánzok az egyedüliek az ember mellett, akik képesek francia csókban részesíteni párjukat.

- Egy átlagos 70 éves élet időtartama alatt az ember 110. 000 percet tölt csókolozással.

Sz.A.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: