2020-05-07 12:08:34• hírek • MTI

A csőd szélére került a holland kulturális intézmények egy része

Az amszterdami Rijksmuseum. Fotó: commons.wikipedia.org
Az amszterdami Rijksmuseum. Fotó: commons.wikipedia.org

Azonnali állami segítséget kérnek a hollandiai kulturális intézmények, amelyek egy része a csőd szélére került a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását célzó korlátozások miatt.

A hollandiai színházak és koncerttermek egyesületének (VSCD) szerdán közzétette levele szerint az érintett intézmények egyharmada nem fogja túlélni a nyarat, amennyiben nem kap sürgősen állami támogatást. A 127 helyszínt képviselő, utrechti székhelyű szervezet szerint 55 millió euró sürgősségi segélyre lenne szükség az államtól.


Hollandiában az összes színházat, koncerttermet, rendezvényhelyszínt és múzeumot bezárták március 12-én és kizárólag akkor nyithatnak újra, ha a látogatók tartani tudják egymástól a másfél méteres távolságot. A szövetség szerint a kisebb regionális színházak és a nagyobb városi intézmények is fenyegetve vannak.


A múzeumok is megsínylik a korlátozásokat. Amszterdam, Rotterdam, Utrecht és Hága nagy művészeti múzeumai is reménykednek az állami közbelépésben, ami biztosítaná a jövőjüket. A holland kulturális minisztérium 300 millió euró sürgősségi segélyre tett ígéretet. Ezt az összeget azonban zenekarok és állami múzeumok, köztük az amszterdami Rijksmuseum támogatására fordítják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: