2006-01-13 20:37:25• hírek • Szatmar.ro

Csendőrök vigyáznak az iskolákra

Csendőrök felügyelnek a jövőben a rendre Románia 448 iskolájának környékén.

Csendőrök felügyelnek a jövőben a rendre Románia 448 iskolájának környékén – adta hírül a Krónika hírportál a Román Csendőrség bejelentését. A diákok biztonságára naponta több mint 650 egyenruhás vigyáz majd.

A csendőrök nemcsak az iskolaépületek előtt látnak el őrszolgálatot, hanem járőrkocsikat is bevetnek, hogy szemmel tartsák a tanintézetekhez vezető főbb útvonalakat is. Az iskolák környékén járőröző csendőrök feladata a bűncselekmények megelőzése, felderítése, valamint az elkövetők őrizetbe vétele lesz.

A diákok a kirendelt csendőröknél, valamint a 956-os segélyhívószámon is jelezhetik az esetleges incidenseket. Az intézkedés annak nyomán vált szükségessé, hogy a csendőrség által elvégzett felmérésekből, valamint a megyei tanfelügyelőségekkel folytatott egyeztetések nyomán kiderült: az iskolák környékén továbbra is jelentős méreteket ölt az utcai bűnözés, gyakran tettleg bántalmazzák a diákokat, vagy kirabolják őket.

Emellett gyakori, hogy az iskolába vezető úton védelmi pénzt szednek a gyerekektől, de gondot jelent az is, hogy illetéktelen személyek bejuthattak az iskolákba, minthogy a kábítószer-forgalmazás és -fogyasztás sem ritka. Veszélyforrásként jelölik meg továbbá azt a tényt is, hogy az iskolák közelében olyan vendéglátóipari egységek, valamint internetklubok működnek, amelyeket jórészt büntetett előéletű személyek látogatnak.

(CENA)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: