2013-07-05 16:33:51• hírek • Póti Orsolya

A csendőrök mellettünk állnak

Már a hétköznapokon is egyre több a fürdőző, nyaraló vendég a strandokon. A lazítani vágyókkal együtt azonban megérkeznek a strandi tolvajok, kocsifeltörők is.

A lopások elkerülése végett a Szatmár Megyei Csendőrség július 5-től bűnmegelőzési tanácsokkal segíti a lakosságot. „A csendőrök mellettünk állnak" elnevezésű kampány péntek délben 12 órától vette kezdetét a Krasznamihályfalvi strandon, ahol szórólapokat osztogattak a vendégeknek.

A strandolók számára nagy kényelmetlenséget jelent a strandra bevitt értékeik védelme. Mielőtt belevetnék magukat a fürdőzésbe mindenkiben felmerül a kérdés: hova tegye pénztárcáját, fényképezőgépét és egyéb értékeit.

A kikapcsolódás helyett rossz szájízzel jövünk el strandról, ha ellopják értéktárgyainkat. Ugyanakkor sokan nem tesznek meg mindent, hogy megvédjék magukat a kellemetlenségtől.

Általában alkalmazott értékmegőrzési szokás, amikor a fürdeni indulók törölközővel vagy pokróccal takarják le táskáikat. Az ilyen helyzeteket szívesen kihasználják a tolvajok, hiszen a nagy tömegben senkinek sem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát, pénztárcát vagy egyéb holmit a földről.

A csendőrség munkatársainak bűnmegelőzési tanácsai a következők:

- felesleges nagyobb összeget magunkkal vinni, mint amire előreláthatóan szükségünk lesz;
- ne hagyjuk teljesen őrizetlenül értékeinket;
- nem szükséges a strandoláshoz, feltűnő, értékes vagyontárgyakat magunkkal vinni;
- a gépjármű utasterében ne hagyjunk semmit, ugyanakkor kiszállás után ne tegyünk semmit a csomagtartóba, mert ezt a tolvajok kifigyelhetik;
- lopás esetén hívjuk az 112-es számot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: