2010-12-30 15:11:41• hírek • Szatmar.ro

A csendőrök is készülődnek a szilveszterre

kép: archív
kép: archív

A Szatmár Megyei Csendőrfelügyelőség is készül a szilveszteri bulira, igaz nem pezsgőzéssel, hanem speciális felügyelettel várják az új évet.

A közrend fenntartásának érdekében a csendőrség több, mint 100 alkalmazottját küldi ki az utcára szilveszterkor, hogy megelőzhessék, vagy esetleg orvosolhassák a problémákat.
Az óév búcsúztatása a legtöbb ember számára szórakozással és alkoholfogyasztással jár, és sok esetben az emberek utcára vonulva köszöntik az új évet. Ilyenkor főleg az italozás miatt szokott konfliktus kialakulni, és az ártatlanok is könnyen bajba keveredhetnek az ittas, kötekedő személyek miatt. Gyakoriak ugyanakkor a lopások, és a köz- vagy magántulajdon rongálása is, így hát a csendőrség alkalmazottai a szokottnál nagyobb erővel próbálják fenntartani a közrendet a rendőrséggel közösen.
Egy részük járőrözéssel figyel a biztonságérzet megtartására, egy másik csapat pedig a sürgősségi bejelentésekkor lép majd akcióba.

Az elkövetkező néhány napban fokozott figyelmet szentelnek az incidensek és a feszült helyzetek megelőzésére, valamint arra, hogy leleplezzék azokat a személyeket, akik törvénysértést, vagy bűntényt követnek el. Ehhez természetesen a lakosság segítségére is szükség van.
A megyei csendőrség vezetői azt ajánlják mindenkinek, hogy kerüljék a túlzott alkoholfogyasztást és ne birtokoljanak fehér fegyvert.
Figyeljenek oda arra is, hogy zárják be az autók ajtaját, hiszen ilyenkor megnövekszik a lopások száma. Abban az esetben, ha bármilyen törvénysértést, vagy veszélyhelyzetet tapasztalnak, azonnal értesítsék a rendfenntartókat és kérjék segítségüket a 112-es sürgősségi hívószámon.


Szilveszter éjszaka 100 csendőr vigyáz Szatmárnémetiben
Szilveszter éjszaka 100 csendőr vigyáz Szatmárnémetiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: