2019-09-20 09:27:33• hírek • Bede Emőke

A csendőrök is csatlakoztak a véradó kampányhoz

Az Európai Együttműködés Napjának megrendezésére először 2012-ben került sor Európa-szerte ugyanazon a napon, úgy az uniós tagállamokban, mint a szomszédos országokban. E nap arra hivatott, hogy az európai régiók és országok határokon átnyúló együttműködésének eredményeit megünnepelje – olvasható az Európai Bizottság ismertetőjében.

Az együttműködés napja alkalmából azóta számos kezdeményezést vittek véghez az EU-tagállamok és szomszédaik, és ebben az évben sem volt ez másként. A Románia - Ukrajna Közös Operatív Program 2014-2020 példának okáért idén egy véradó kampánnyal csatlakozott a nemzetközi programok sorához. Az „Európa érted! Te az életért! Légy véradó!” nevű kezdeményezés szeptember 18. és 20. között zajlott.


A román oldalon Tulcea, Botosani, Szucsáva, Nagybánya és Szatmárnémeti, az ukrán oldalon pedig Csernyivci, Ivano-Frankivszk, Ungvár, illetve Odessza véradó központjai vettek benne részt. A véradási kampány három napja során a központokban meglepetésekkel készültek a donorok számára, illetve minden városban lesz egy főnyeremény is. Az MTB biciklik kisorsolására élőben fog sor kerülni szeptember 26-án, 14 órától a Közös Operatív Program hivatalos Facebook-oldalán.


A kezdeményezéshez a Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség több mint 20 tagja csatlakozott, kik péntek reggel sorban nyújtották a karjukat, hogy véradományuk által mások életét megmenthessék. Ám nem csak nekik jár az elismerés, hanem mindazoknak a civileknek is, akik egy-egy alkalommal vagy akár rendszeresen részt vesznek a véradásokon.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: