2019-01-15 12:04:59• hírek • közlemény

A csendben könnyebb: lelkigyakorlatos hétvégét rendeztek Nagyszokondon

Lélekerősítő volt, frissítőként hatott résztvevői számára az a csendre épülő a lelkigyakorlatos hétvége, amelyet január 11. és 13-a között Nagyszokondon rendeztek.

Az ünnepek fáradtságával érkeztek, újult erővel távoztak a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központból mindazok, akik részt vettek a január második hétvégéjén, a Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája által szervezett szemlélődő programon. Bár nem első találkozásuk volt a csendre épülő lelkigyakorlatos szentignáci módszerekkel, sokan a meglepettség érzéséről is beszámoltak a vasárnapi összegzés alkalmával: a csend mindig tartogat új és új ajándékokat. Ezt csak az tapasztalhatja meg, aki rászánja magát a hangoktól, zajoktól, zavaró ingerektől való időnkénti elszigetelődésre - a hétköznapokban ez nem könnyű. Ezért is van szükség a csendre épülő lelkigyakorlatos programokra, és az év elején ez valódi ajándék az eltelt év terheinek letételéhez, az új év lendületének ébresztgetéséhez - vallották.


Gyakorlati megvalósulásában tekintve a program pénteken a szükséges gondolatcsomag átadásával vette kezdetét, majd attól a ponttól vasárnap délig teljes csendben maradtak. Istent keresték, huszonöt perces egyéni meditációs időkben imádkoztak, elmélkedtek, elmélyültek életük történéseiben, jelenlegi életállapotukban, fürkészték a Mindenható szándékait. "Sok minden történik a csendben és mindig lehetőséget ad a lelki-testi felfrissülésre" - mondta a beszámolók alkalmával az egyik résztvevő, aki várakozással tekint a soron következő szentignáci programok felé.


A lelkigyakorlatos hétvégét Kujbus Márta, a Püspökség referense és az ő két világi munkatársa kísérte.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: