2013-07-11 12:16:13• hírek • Szatmár.ro

A csendben keresik

Ft. Solomayer Sándor
Ft. Solomayer Sándor

Csendmeditációs lelkigyakorlatot tartanak augusztus 29. és szeptember 4-e között.

Ami talán leginkább hiányzik modern életünkből, az a csend. Autók, munkagépek, háztartási gépek vesznek minket körül munkánk végzése közben, szabadidőnk pedig a televízió, rádió, zenegép bekapcsolásával kezdődik. Folyamatosan hangok érkeznek felénk, üzenetek, melyek figyelmünkre számítanak, lefoglalják gondolatainkat. Időnk így gyorsan telik, mondhatni repül, nap-nap végén rácsodálkozunk: "milyen gyorsan elröpült, eltelt". A gyors tempóban kevés olyan "levegővétel" akad, amikor elcsendesedhetünk, magunkra, életünkre, Istenre tekinthetünk.

A csendmeditációs lelkigyakorlat épp erre kíván lehetőséget nyújtani, egy hét csendre, elmélkedésre hív. Az erdődhegyi Helga Winter Közösségi Házban „Bevezetés a Jézus imába" témában Ft. Solomayer Sándor, a szatmárnémeti Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) egyházközség plébánosa tart lelkigyakorlatot augusztus 29. és szeptember 4-e között, melynek során a Krisztussal való belső találkozásra próbálja segíteni a résztvevőket. Az egyhetes együttlét alatt arra törekednek majd, hogy a csendben felfedezzék Istent. A lelkigyakorlat ugyanis Istennel eltöltött intenzív idő, út, amely arra a vágyunkra válaszol, hogy Isten akaratát felfedezve, a Vele való közvetlen kapcsolat szerint újítsuk meg  az életünket. Ezt az utat nevezzük szemlélődésnek, melyre az Istennel való kapcsolat közvetlensége, az őszinte kitárulkozás, befogadás jellemző.

A lelkigyakorlat része a közös szentmise, napi egy közös megosztás és egyéni beszélgetés a lelkigyakorlat kísérőjével. A hét során nincs prédikáció és elmélkedés, hanem a résztvevők minden nap egy feladatot kapnak, ami segíti őket a csend egyre mélyebb megtapasztalásában. A különleges hangulatú lelki programra olyan személyek jelentkezését várják, akik már betöltötték 23-ik életévüket; vágyat éreznek az imában történő találkozásra Istennel; a lelkigyakorlat teljes ideje alatt jelen tudnak lenni; a mindennapi élet, munka és kapcsolatokkal járó feszültségeket aránylag jól viselik.

Mivel a lelkigyakorlat teljes csendben és hallgatásban telik - mobiltelefont sem lehet használni -, a szervezők kérik, hogy a jelentkezők kipihenten jöjjenek, így minél kevesebb időt kell majd a hónapok óta felgyűlt fáradtság kipihenésére fordítaniuk.

A részvételi díj egy fő részére 250 lej, jelentkezni július 20-ig lehet a Parohia Romano Catolica, str. Wolfenbüttel nr. 40, Satu Mare 440073 címen, vagy a soli2@gmx.de e-mail címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: