2015-02-02 17:22:26• hírek • MTI

A csehek majdnem kétharmada elégedett az életével

A csehek 61 százaléka elégedett az életével, míg az elégedetlenek aránya 15 százalék. Az emberek egyharmada sem nem elégedett, sem nem elégedetlen - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Prágában.

A tudományos akadémiához tartozó CVVM közvélemény-kutató központ novemberben készítette felmérését országos mintán.

A felmérésből megállapítható, hogy az elégedettek körébe általában a fiatalabbak, a magasabb képzettségűek és a jó anyagi helyzetben élők tartoznak. A nyugdíjasok, az egyedül élő emberek, a 15-30 ezres városok lakói, a munkanélküliek viszont általában kevésbé elégedettek az életükkel.

A CVVM közlése szerint a tavaly novemberi felmérés eredményei lényegében azonosak a 2013 decemberében készített hasonló felmérésével.

"Amennyiben az utolsó három év adatait összehasonlítjuk, jól látható, hogy bár mérsékelt ütemben, de folyamatosan emelkedik az elégedettek aránya" - olvasható az eredményekhez fűzött elemzésben.

A STEM közvélemény-kutató ügynökség hasonló országos felmérése szerint a cseh lakosság 75 százaléka elégedett az életével, ami az utóbbi nyolc év legmagasabb aránya. A STEM felmérése decemberben készült ezer, 15 évnél idősebb lakos megkérdezésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: