2012-06-21 12:22:21• hírek • Szatmar.ro

A cseh védelem és a portugál csatársor párharca dönthet

Csütörtökön a cseh-portugál meccsel megkezdődik az egyenes kieséses szakasz a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon; szakértők szerint az első negyeddöntő a cseh védelem és a portugál csatársor párharcán múlhat.

A csehek védelmében Theodor Gebre Selassie és David Limbersky lehet a kulcsszereplő, előbbinek a Real Madrid sztárját, Cristiano Ronaldót, utóbbinak pedig a Manchester Unitedben szereplő Nanit kellene "féken tartania".

Érdekesség, hogy a két otthon futballozó védőnek az nyitott ajtót a válogatottban, hogy tavaly a válogatott védelme csődöt mondott a norvégoktól elszenvedett 3-0-ás vereség alkalmával. Ezt követően velük sokkal stabilabbá vált a csapatrész, amely azonban eddigi legnagyobb tesztje előtt áll, s egy esetleges jó teljesítmény mindkét labdarúgónak külföldi szerződést érhet.

Annyiban mindenképpen nehéz dolga lesz a két hátvédnek, hogy a portugálok két sztárja bár gyengén kezdte a kontinenstornát - Ronaldo számos helyzetet rontott el, míg Nani észrevétlenül játszott -, de a harmadik találkozón mindketten megmutatták valódi képességüket: Ronaldo két góllal, Nani pedig kiváló passzokkal segítette hozzá csapatát a továbbjutás szempontjából létfontosságú győzelemhez.

"Most már minden lehetséges" - jelentette ki magabiztosan Ronaldo.

Theodor Gebre Selassie-nek nem lesz könnyű dolga

A két együttes 1996-ban szintén a negyeddöntőben találkozott egymással az Eb-n, akkor Karel Poborsky átemelős góljával a csehek jutottak tovább, s meg sem álltak a döntőig. A 16 évvel ezelőtti összecsapás hőse éppen azt emelte ki saját tapasztalatából, hogy a válogatott tagjainak megváltoztathatja az életét és pályafutását a torna, amennyiben sikerült ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtaniuk. Hozzátette, az 1996-os cseh csapatból hét-nyolc játékos is új klubba került a tornát követően, s ez várható most is, ha sikerül messzire jutniuk az utódoknak.

A várható kezdőcsapatok:
Csehország:
Cech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky - Hübschman, Plasil - Jiracek, Kolar, Pilar - Baros
Portugália: Patricio - Pereira, Alves, Pepe, Coentrao - Meireles, Veloso, Moutinho - Ronaldo, Postiga, Nani

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: