2016-10-11 12:05:04• hírek • Szatmar.ro

A családórákra szükség van

Egyeztető és fejlesztő hétvégén vettek részt a római katolikus hitoktatók október 7. és 9-e között, Nagyszokondon.

A kollégákért, azok családjaiért és a diákokért mondtak közös imát - így indították éves találkozójukat pénteken a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hitoktatói Nagyszokondon, a Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. Csak ezt követően kezdték meg a tulajdonképpeni munkát, a tavalyi év kiértékelésével. Idei együttlétüknek a középpontjában azonban a családórák álltak, Lepedus István családpasztorációs referenst hívták meg, hogy a szombati napon részletesen bemutassa, szükségességüket indokolja. Többüknek azonban már ismerős volt a családi életre nevelés említett formája, és példákat tudtak hozni a sikerességről.

A gyerekek a program által olyan oldalát ismerhetik meg a családi életnek, amelyről lehet, hogy otthon nem hallanak - tapasztalják, de szavakban nem fogalmazódik meg bennük. A családórákból merítve azonban, tudatosabban tervezhetik meg saját házasságukat, családjukat. A hitoktatók egyöntetűen hasznosnak tartották a programot és szeretnék a lehetőségek figyelembe vételével az iskolákban bevezetni.

Szombat délután, a résztvevő szakpedagógusok az oktatásban használható segédanyagokat készítettek, módszereket lestek el egymástól, énekeket tanultak, vasárnap pedig a tanévben sorra kerülő versenyek - tantárgy-, ének- és rajzversenyek - időpontjait, helyszíneit és anyagát egyeztették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: